20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneAlertă maximă la granița cu România! Avertisment cumplit venit chiar acum de...

Alertă maximă la granița cu România! Avertisment cumplit venit chiar acum de la Moscova

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Alertă maximă lângă România! Curg amenințările din partea Federației Ruse din cauza orientării pro-occidentale a Republicii Moldova.

Alertă maximă lângă România! Deputatul rus Serghei Mironov spune că Rusia ar putea extinde operațiunea militară specială și asupra Republicii Moldova.

Serghei Mironov, care ocupă și funcția de președinte al partidului ”Rusia Justă” și care este apropiat de Federația Rusă, spune că acest lucru s-ar putea întâmplat pentru protejarea populației ruse, a militarilor ruși și a depozitelor cu muniții din Transnistria.

De asemenea, deputatul rus mai are și strânse relații cu socialiștii moldoveni.

”În ceea ce priveşte încercările Occidentului de a atrage Republica Moldova în conflictul cu Rusia, atunci conducerea republicii trebuie să înţeleagă că aceasta ar putea duce la extinderea zonei operaţiunii militare speciale pe care o desfăşoară forţele armate ruse. Avem cu ce să potolim minţile înfierbântate ale celor din Chişinău şi Bruxelles”, spune acesta, citat de presa moldovenească, care nu precizează unde a fost făcută această declarație.

El a mai spus că ”retragerea trupelor ruse care păzesc depozitele cu muniţii sovietice (din Transnistria) a devenit un subiect vital pentru regimul de la Kiev”, în timp ce Ucraina ar pregăti o operațiune militară pentru a ocupa aceste depozite care se află în Cobasna.

”Depozitele cu armament nu vor ajunge în mâinile neonaziştilor. Dacă va apărea o asemenea necesitate, ele vor fi distruse”. mai spune el.

Retragerea rușilor din Transnistria, un vis al naţionaliştilor români şi moldoveni

Deputatul rus a vorbi și despre declarațiile noului prim-ministru de la Chișinău, Dorin Recean. Potrivit lui, a fost vorba despre retragerea militarilor ruși din Transnistria.

”Acesta este un vis al naţionaliştilor români şi moldoveni, precum şi al patronilor lor occidentali”, spune Serghei Mironov.

Aici trebuie adus aminte că, la începutul anilor 2000, chiar Rusia făcuse o astfel de promisiune, dar nu a respectat-o niciodată.

Declarațiile sale vin în contextul în care Rusia este deranjată de orientarea pro-occidentală a Chișinăului. Pe fond, Moscova spune că Republica Moldova este împinsă pe același drum pe care a fost împinsă și Ucraina.

În cursul săptămânii trecute, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a arătat deranjat de această preocupare a Republicii Moldova și spune că au existat apeluri pentru alegeri anticipate, chiar dacă tocmai a fost învestit un nou Guvern la Chișinău.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...