15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneCarnavalul de la Rio revine la turație maximă

Carnavalul de la Rio revine la turație maximă

Articole Similare

„Cu mare bucurie, sărbătorind viaţa, democraţia, îi predau cheile regelui Momo”: nebunia carnavalului de la Rio de Janeiro a reintrat în drepturi vineri, cu un aer de optimism după încheierea restricţiilor Covid şi schimbarea guvernului în Brazilia.

 

Startul oficial a fost dat vineri, la prânz, cu predarea cheilor oraşului Regelui Momo, monarhul jovial care simbolizează o sărbătoare în care (aproape) toate excesele sunt permise.

„Cu mare bucurie, sărbătorind viaţa, democraţia, îi predau cheile regelui Momo”, a spus primarul Eduardo Paes, purtând o pălărie Panama în timpul unei ceremonii colorate în reşedinţa sa oficială.

Străzile s-au umplut încă de weekendul trecut, cu procesiunile muzicale ale „blocos”, în timp ce şcolile de samba pun la punct ultimele detalii ale somptuoaselor lor parade care vor avea loc în nopţile de duminică şi luni.

Spectacolul se anunţă grandios, cu care uriaşe, cât clădiri cu mai multe etaje, şi mii de dansatori costumaţi din şcoli care defilează pe rând la sambodrom până în zorii zilei.

„Întotdeauna dăm tot ce este mai bun din noi, nu contează ora, nici măcar noaptea, doar pentru a vedea oamenii fericiţi”, a declarat pentru AFP Rogerio Sampaio, care şi-a petrecut ultimele luni făcând costume pentru şcoala Viradouro într-o magazie din centrul orasului.

Anul acesta, paradele de la sambadrom vor avea loc chiar înainte de Miercurea Cenuşii, aşa cum spune tradiţia.

Carnavalul de la Rio a fost anulat

Acestea fuseseră amânate cu două luni anul trecut, până în aprilie, din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid.

În 2021, carnavalul a fost pur şi simplu anulat din cauza pandemiei.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...