19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăBucurestiFemeie atacată de câini scăpați dintr-o curte, în zona Lacul Morii. ASPA...

Femeie atacată de câini scăpați dintr-o curte, în zona Lacul Morii. ASPA spune că „proprietarul a fost identificat și amendat” cu 50 de lei

Articole Similare

O femeie care își plimba câinele pe digul de la Lacul Morii a fost atacată de doi câini din rasa Cane Corso marți seară, 14 februarie, anunță Autoritatea pentru Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA), într-un mesaj postat azi pe Facebook. Animalele scăpaseră din curtea stăpânului, care a fost identificat și amendat. El trebuie să plătească 50 de lei, în următoarele 15 zile, potrivit ASPA. Animalele i-au fost returnate.

Incidentul vine după ce, în urmă cu mai puțin de o lună, Ana Oros a fost ucisă de o haită de câini, tot în zona Lacul Morii. Femeia, în vârstă de 43 de ani, se afla la alergat și mai fusese atacată de câini, în aceeași zonă, în aprilie 2022.

În urmă cu mai puțin de o lună, Ana Oros a fost ucisă de câini pe câmpul din apropierea Lacului Morii. Foto: Dumitru Angelescu/ Libertatea

În cazul din 14 februarie, potrivit ASPA, câinii, care cântăresc în jur de 50-60 kg fiecare, au alergat spre femeie și i-au atacat câinele, în momentul în care au văzut-o pe dig. „Panicată, aceasta a sărit dincolo de dig, înspre apă, pentru a se salva. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare”, scrie în postarea ASPA.

Incidentul a fost apoi anunțat prin 112, iar echipajele ASPA s-au deplasat la locaţie alături de jandarmi și polițiști, potrivit sursei citate.

„După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu”, a precizat ASPA.

Proprietarul câinilor a fost identificat de autorități, căruia i-au fost înapoiați câinii, și a fost sancționat, însă amenda „poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului”, subliniază ASPA.

„Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 de lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă”, acuză ASPA.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...