35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateHocheiul românesc, reprezentat cu cinste la cel mai faimos turneu pentru copii!...

Hocheiul românesc, reprezentat cu cinste la cel mai faimos turneu pentru copii! Lupii au jucat în fața a 12.000 de spectatori

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Aventura micilor hocheiști români în Canada s-a încheiat. Au fost zile incredibile pe care cu siguranță nu le vor uită niciodată și care își vor pune din plin amprenta asupra activității lor viitoare.

Team România Wolves a jucat în cadrul tuneului Québec International Pee Wee Hockey Tournament 11 meciuri, bilanțul final fiind excelent. Putem spune că echipa noastră și-a depășit condiția reușind să se mobilizeze exemplar în fața unor echipe a căror nume spune multe în hocheiul mondial (Edmonton Oilers, Boston Bruins, Vegas Knight, Utica New York etc). Mai mult decât atât doar neșansa a făcut să întâlnim în faza inițială echipa Ucrainei, puternic susținută de toată lumea, întrucât echipe pe care le-am învins fără drept de apel (Austria, Utica etc.) au ajuns în fazele finale ale turneului.

Conform organizatorilor, la meciul cu selecționata Ucrainei, au fost în tribune 12 mii de spectatori din care doar aproximativ 100 de suporteri români. Asta este pentru copii ceva de neimaginat cu atât cu cât puțini sportivi din România se pot mândri cu faptul de a fi evoluat vreodată în față atâtor oameni. Și pe Centre Vidrotron, o arenă emblematică pentru hochei, cu o capacitate de aproape 19.000 de locuri.

Asta în vreme ce federalii se ceartă cu Ministerul Sportului, condus de Eduard Novak, se judecă etc., iar pe marile arene apare numele unori copii și numele România.

Tânăra echipă a României se poate considera o adevărată câștigătoare din mai multe considerente:

– Echipe pe care le-am învins s-au calificat datorită culoarului mult mai favorabil. 

– Când ești din România, joci hochei cu americani, canadieni și alte nații și îi bați sau faci egal este o performanță uriașă.

– Hocheiștii noștri au fost susținuți de câteva zeci de suporteri, români din Canada, și au câștigat clar duelul galeriilor în fața celor câteva mii de susținători de ocazie ai Ucrainei

– Un moment de neuitat pentru tinerii Lupi a fost participarea la meciul Montreal Canadians-New York Rangers, din NHL, în care a jucat și marele Connor McDavid!

A fost a patra participare a Team Wolves Romania la Quebec International Pee-Wee Hockey Tournament.

Iată echipa noastră:

blank

Echipa este antrenată de Laszlo Kovacs. Acesta vine de la Brașov, fiind antrenorul categoriilor de vârstă U14 și U16 la echipa Corona Brașov. El este sufletul echipei, cel care a făcut posibil ca România să participe la ultimile trei ediții ale competiției. Antrenorul cu portarii este Rajmond Fullop. Acesta pregătește toate categoriile de vârsta de la echipa de la poalele Tâmpei. Managerii Team Wolves Romania sunt Dana Pușcașu și Dan Grigorescu.

Micii hocheişti au fost campionii grupei Inter B în 2019.

Deplasarea tinerilor Lupi în Canada s-a făcut fără sprijinul autorităților ci doar cu ajutorul părinților și sponsorilor.

SPONSORI TEAM WOLVES ROMANIA – QUEBEC – PEE WEE TOURNAMENT 2023

SNGN ROMGAZ SA, ROMAQUA GROUP SA, FRANKLIN TEMPLETON, RENOVATIO TRADING, COS 2000 DISTRIBUTION SRL, TISSOT, BRUTARIA GRIVITA, TRANSILVANIA INVESTMENTSS.C.A.D.T. SA, ALTIUS SRL, ALBINI PRASSA SRL, KRON AUTO PARK SRL, IATROS GRUP SRL, FERMIUM BIT SRL, FEJER TOP, LINGEMANN BESCHAFFUNGSSYSTEME SRL, TEMAD CO, BAUER GINDELE INTERNATIONAL, AMRITA COM SRL, HARMOPAN SA, UNIVERSUL COPIILOR, R.D.D. WIN SRL, PRO SOFT SRL, COMPIL SA.

Un turneu faimos

Québec International Pee Wee Hockey Tournament se desfăşoară anual în Canada, fiind o competiţie cu o tradiţie impresionantă, demarată sub denumirea de Championnats Mondiaux de Hockey Pee Wee şi reprezintă un Campionat Mondial al categoriei de vârstă U13.

Acest turneu a ajuns la a 63 a ediţie şi se bucură de participarea a peste 2.300 de copii din categoria de vârstă U13 ( anul naşterii 2010 sau mai mici), respectiv peste 120 de echipe din întreaga lume a hocheiului, repartizate în mai multe categorii valorice

Acest turneu reprezintă o tradiţie şi o recunoaștere în lumea hocheiului. Vedete NHL, precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Patrick Roy, au participat ca juniori la turneul Pee Wee Quebec.

Ziarele , radiourile şi televiziunile acoperă evenimentul la cel mai mare nivel. Publicaţii precum Le Soleil, Le Journal de Québec, televiziunea TVE şi multe altele , transmit zilnic ştiri şi reportaje de la jocurile disputate în cadrul acestui turneu

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...