1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăPrahovalibera.roÎn România mii de copii învață la școli cu WC în curte,...

În România mii de copii învață la școli cu WC în curte, iar Ministrul Sănătății anunță că aceștia vor merge la școală cu microbuze electrice

Articole Similare

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat joi că România va achiziționa cu fonduri PNRR 3.200 de microbuze şcolare electrice ce vor fi distribuite cu prioritate către unităţile de învăţământ din mediul rural, condiţia fiind ca în localități să existe și staţii de încărcare, informează Stiripesurse.ro.

„Este investiţia care vizează 3.200 de microbuze electrice şi şcolile verzi. Noi am scos în transparenţă o hotărâre de Guvern care vizează achiziţia microbuzelor verzi, ca o primă parte, astăzi chiar a fost urcată pe site hotărârea de Guvern în transparenţă. Urmează ca ele să fie achiziţionate şi urmează să avem şi un algoritm de distribuţie a lor în ţară în funcţie de zonele izolate, de numărul de elevi, de rute prioritare şi de harta staţiilor de încărcare. Pentru că a fost un alt apel care a vizat existenţa unor staţii de încărcare, ele fiind electrice au nevoie să aibă aceste staţii disponibile, pentru a putea fi alimentate între transporturile şcolare”, a declarat ministrul Deca.

Ligia Deca a fost întrebată dacă aceste microbuze electrice vor fi distribuite şi la şcoli din mediul rural şi dacă acolo există staţii de încărcare.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul„O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Da, deci cu prioritate în mediul rural. A existat un apel cu o investiţie în acest sens şi (…) de aceea ne dorim să includem în metodologia de distribuţie un criteriu – existenţa acestor staţii de încărcare, care din câte înţeleg se află şi în mediul rural. Deci pe un alt apel au fost construite şi în mediul rural”, a răspuns ministrul Ligia Deca.

Ministerul Educaţiei a anunţat că a lansat în consultare publică un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea Programului naţional „Microbuze electrice pentru elevi”, cu finanţare din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Bugetul pentru acest program va fi de 200 de milioane de euro, fonduri din PNRR.

În toamna anului 2020, Monica Anisie, ministrul de la vremea aceea, susținea că în România există peste 800 de școli cu toaletă în curte. Următorul ministru, Sorin Câmpeanu, spunea că vina pentru această situație aparține autorităților locale, iar în ceea ce-l privește pe actualul ministru, Ligia Deca, pare că nici nu dorește să abordeze subiectul, în schimb se preocupă de probleme mult mai importante decât școlile cu toalete în curte, cum ar fi asigurarea transportului elevilor cu microbuze electrice.

Parteneri

Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea...