26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneRachetele HIMARS au făcut praf și pulbere barăcile cu sute de soldați...

Rachetele HIMARS au făcut praf și pulbere barăcile cu sute de soldați Wagner din Enakive

Articole Similare

Forțele armate ucrainene au lansat un atac cu rachete trase din HIMARS asupra barăcilor în care s-ar fi aflat cel puțin 280 de soldați Wagner din orașul Enakive. Cu o zi înainte, rușii au intrat cu mașina acolo la adăpostul nopții.

Rețelele sociale din Rusia transmit că noaptea trecută forțele ucrainene au lansat un atac violent folosind un lansator de rachete americane HIMARS asupra unei poziții militare rusești ocupate de soldați Wagner din orașul Enakive ocupat temporar.

Propagandiștii ruși au confirmat atacul ucrainean.

Clădirea grav avariată este Liceul de Tehnologia Informației: armata rusă folosește în mod regulat sălile de sport și sălile de clasă ca locații pentru forța de muncă în timpul invaziei din Ucraina.

Ulterior, s-a aflat că, în noaptea de 16 februarie, armata ucraineană a eliminat câteva sute de mercenari ai PMC Wagner care fuseseră staționați în sala de sport a liceului din Enakive.

HIMARS

Cu câteva zile în urmă, 280-300 de luptători ai PMC Wagner s-au mutat în Liceul de Tehnologia Informației din Enakive ocupat.

Ocupanții s-au instalat noaptea, mizând pe faptul că localnicii, suspectați că lucrează pentru Forțele Armate Ucrainene, nu îi vor observa în timpul stingerii.

Cu toate acestea, în cursul nopții de 16 februarie, HIMARS a zburat în sala de sport în care dormeau rușii.

7

Potrivit bloggerului Fashik Donetskiy, colaboratorii locali și propaganda acuză AFU de lovirea școlii.

Cu toate acestea, fotografiile de la locul incidentului publicate de aceștia dovedesc că militarii ucraineni au atacat în mod special cazarma Wagner.

De exemplu, în fotografie se poate vedea podeaua sălii de sport. Probabil că are sânge pe ea, care nu a fost spălat la timp. „Sosirea a avut loc noaptea, la ora 1:30 sau 2 dimineața, ora Kievului. Întrebarea este: cine se afla în sala de sport a liceului din Enakive la acea oră? Erau elevii liceului?”, a pus bloggerul o întrebare retorică.

HIMARS

În plus, imaginile au surprins clădirea liceului din apropiere, care a rămas intactă după „explozie”. „Sosirea” a lovit locul în care erau concentrați ocupanții.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...