19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneAnunț infiorător pentru Vladimir Putin! Este cutremur total la Moscova. Apare o...

Anunț infiorător pentru Vladimir Putin! Este cutremur total la Moscova. Apare o nouă forță militară

Articole Similare

Anunț infiorător. Un grup de dezertori ruși se antrenează în prezent în regiunea Kievului pentru a fi trimiși în curând pe linia frontului și a lupta împotriva forțelor președintelui Vladimir Putin. Legiunea Rusia Liberă este un grup de voluntari ruși care se opun atât de mult invadării Ucrainei încât sunt dispuși să lupte cu arma-n mână împotriva propriei țări

Primii membri au fost soldații care au dezertat din armata rusă

Anunț infiorător. Legiunea Rusia Liberă a fost formată în martie 2022. Potrivit unor surse ucrainene, primii membri au fost soldați care au dezertat din armata rusă la scurt timp după ce Moscova și-a lansat invazia. În manifestul lor, ei se descriu drept „cetățeni liberi ai Rusiei care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși și vor să lupte pentru o Nouă Rusie”.

După cum a relatat The New York Times, în timp ce câteva sute de membri ai Legiunii luptă deja împotriva forțelor ruse în jurul orașului Bahmut, un alt grup a reușit să încheie antrenamentele de bază, care au durat trei luni, și va fi în curând dislocat în prima linie a frontului, transmite Newsweek.

Rusia vrea să desemneze Legiunea drept organizație teroristă

Între timp, procuratura generală din Rusia a intentat un proces la Curtea Supremă cerând ca Legiunea să fie desemnată drept organizație teroristă. Legiunea Rusia Liberă operează sub steagul Legiunii Internaționale a Ucrainei. Se pare că din această forță de luptă fac parte și voluntari din Statele Unite, Regatul Unit, Belarus, Georgia și alte țări.

„24 februarie a fost un șoc pentru mine”, a declarat pentru Radio Europa Liberă un membru al Legiunii Rusia Liberă, care folosește indicativul de apel Tsezar. „Copiii mei se uitau la mine cu lacrimi în ochi și mă întrebau: „Cum este posibil ca Rusia să atace Ucraina?” Le-am spus să nu-și facă griji pentru că Ucraina va câștiga în cele din urmă”, a povestit el.

Deși numărul exact de membri ai Legiunii este secret, Radio Free Europe/Radio Liberty a spus că ar fi vorba de 4.000 de oameni.

Uniți de un singur scop – să apărăm Ucraina!

În manifestul său, Legiunea Rusia Liberă se descrie ca „cetățeni liberi ai Rusiei care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși și încep să lupte pentru o Nouă Rusie.

„Sunt oameni de toate felurile”, a spus Tsezar când a fost întrebat cine sunt cei care s-au alăturat legiunii. „Cu toții avem destine diferite, dar suntem uniți de un singur scop: să apărăm Ucraina și apoi să ne întoarcem în Rusia cu arma în mână”, a afirmat el.

Într-un mesaj video postat anul trecut, în primăvară, pe Telegram, membrii Legiunii făceau apel la militarii ruși și la concetățenii lor cu experiență de luptă, să se alăture diviziei de voluntari, pentru a aduce mai aproape victoria Ucrainei și eliberarea Rusiei de regimul Vladimir Putin. Reprezentanții legiunii avertizau că declarațiile autorităților de la Moscova despre „operațiunea specială” din Ucraina sunt o farsă.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...