20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneSUA: China s-ar putea implica în războiul din Ucraina și să ofere...

SUA: China s-ar putea implica în războiul din Ucraina și să ofere ajutor militar Rusiei

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

SUA avertizează că în prezent China ar oferi deja „asistență militară nonletală” Rusiei în războiul din Ucraina, iar administrația de la Washington e îngrijorată de faptul că guvernul de la Beijing ar putea lua în considerare să ajute Moscova inclusiv cu sisteme de armament, conform unor surse diplomatice americane citate de NBC News. Concomitent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina așteaptă ajutor militar mai mult din partea Occidentului, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune, informează Digi24.ro.

Până în prezent, China a ajutat Rusia doar în războiul dezinformărilor promovate de regimul lui Putin referitoare la conflictul din Ucraina. Oficialii americani citați de NBC au refuzat să ofere detalii legate de ce înseamnă, mai exact „asistență militară nonletală” și au spus doar că aceasta poate include echipamente militare, precum uniforme sau veste antiglonț. Practic, China „încearcă să întindă coarda, cât să nu se rupă”, după cum a descris un oficial american sub anonimat poziția Beijingului referitoare la ajutorul acordat Rusiei în războiul din Ucraina.

Secretarul de stat al SUA l-a avertizat, de asemenea, pe șeful Comisiei Centrale pentru Afaceri Externe a Partidului Comunist Chinez, Wang Yi, cu privire la „implicaţiile şi consecinţele” pentru China în cazul în care se constată că aceasta oferă „sprijin material” Rusiei în războiul său din Ucraina, Întâlnirea, care a avut loc în marja Conferinţei de securitate de la Munchen, a durat aproximativ o oră, iar schimbul de opinii a fost „franc şi sincer”, a mai spus reporterilor un înalt oficial al Departamentului de Stat, sub protecţia anonimatului.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...