35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneUcraina refuză să cedeze teritorii. „Nicio concesie şi niciun compromis nu sunt...

Ucraina refuză să cedeze teritorii. „Nicio concesie şi niciun compromis nu sunt posibile”

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina nu este dispusă să cedeze teritorii în schimbul păcii. El a mai spus și că țara lui refuză să mai negocieze cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că Ucraina nu va ceda nici măcar un teritoriu în schimbul păcii și că va lupta în continuare, în urma anunţării unei propuneri de pace a Beijingului.

„Un rol jucat de China în căutarea păcii este în interesul Ucrainei, dar integritatea teritorială a ţării noastre nu este negociabilă”, a spus Kuleba în faţa jurnaliştilor prezenţi la Conferinţa de securitate de la Munchen. „Nicio concesie şi niciun compromis nu sunt posibile cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei sau a oricărei alte ţări din lume”, a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene, accentuând că Ucraina nu va ceda nici măcar 1 metru pătrat din teritoriul său în favoarea Rusiei.

Fostul ministru de externe chinez Wang Yi a declarat că Beijingul a făcut un plan de pace pentru Ucraina, dar s-a lovit de un refuz. Autoritățile chineze se vor deplasa direct la Moscova după Conferinţa de securitate de la Munchen, potrivit DPA.

Ucraina

Planul Chinei pentru a pune capăt războiului

În urmă cu câteva zile, șeful diplomației chineze a anunțat că țara lui își dorește să contribuie la pacea din Ucraina. Wang Yi și președintele Emmanuel Macron și-au exprimat „acelaşi obiectiv de a contribui la pacea” în Ucraina „cu respectarea dreptului internaţional”.

Emmanuel Macron speră ca Beijingul, un aliat important al Moscovei care nu a condamnat invazia rusă a Ucrainei lansată în urmă cu aproape un an, să facă presiuni asupra Rusiei pentru a reveni la „masa negocierilor”. Wang Yi s-a întâlnit și cu cu ministrul francez de externe Catherine Colonna. Cei doi miniştri „au reamintit ataşamentul Franţei şi al Chinei, în calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, faţă de integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei”.

Catherine Colonna i-a cerut omologului său „să intensifice presiunea asupra Rusiei pentru a permite revenirea la respectarea principiilor fundamentale ale Cartei Naţiunilor Unite”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...