26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăEconomicAsociaţia Brokerilor susţine propunerea legislativă privind interzicerea publicităţii pentru cazinouri, jocuri...

Asociaţia Brokerilor susţine propunerea legislativă privind interzicerea publicităţii pentru cazinouri, jocuri de noroc şi pariuri

Articole Similare

Asociaţia Brokerilor din piaţa de capital susţine propunerea legislativă privind interzicerea publicităţii pentru cazinouri, jocuri de noroc şi pariuri, înregistrată la Senat cu numărul L37/2023 pentru dezbatere şi votarea în procedură de urgenţă, conform unui comunicat al organizaţiei.

 

„Promovarea agresivă a activităţilor menţionate, extrem de riscante pentru populaţie, fără să existe niciun fel de limitare în acest domeniu, poate conduce la dependenţă şi la prejudicii financiare şi sociale importante pentru persoanele care le accesează. Prin comparaţie, pentru firmele de investiţii (brokerii din piaţa de capital) există un pachet legislativ semnificativ ca mărime, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene, care are în vedere protecţia investitorilor în instrumente financiare. Firmele de investiţii au numeroase restricţii privind promovarea serviciilor şi produselor lor, precum şi obligaţia de a include, în orice comunicare publică, avertizări de risc, atunci când sunt promovate produse cu risc ridicat, cu toate că în cazul investiţiilor în instrumente financiare tranzacţionate la bursele de valori vorbim, de fapt, despre investiţii în economie (acţiuni ale companiilor, instrumente de datorie al companiilor sau ale statului, unităţi ale fondurilor de investiţii) sau în instrumente de hedging al riscului asociat. Prin acceptarea promovării fără restricţii a cazinourilor, jocurilor de noroc şi pariurilor se creează în plus o distorsionare a concurenţei şi o redirecţionare a veniturilor populaţiei preponderent către aceste activităţi foarte riscante, în dauna investiţiilor la bursa de valori, deci a investiţiilor în economie”, se spune în comunicat.

Orban spune că ANI a lansat adevărate calomnii la adresa lui Nicușor Dan

Suplimentar, Asociaţia Brokerilor a solicitat Senatului interzicerea implicării acţionarilor firmelor care desfăşoară activităţi de cazinouri, jocuri de noroc sau pariuri ca acţionari în firmele de investiţii, precum şi invers. În opinia noastră, combinarea celor două activităţi poate produce o gravă confuzie în rândul investitorilor, existând riscul ca aceştia să asimileze investiţia în piaţa de capital cu jocurile de noroc sau pariurile.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...