20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăClujConsiliul Județean reabilitează podul din Cătina situat pe drumul județean DJ 161E

Consiliul Județean reabilitează podul din Cătina situat pe drumul județean DJ 161E

Articole Similare

Consiliul Județean Cluj anunță că a demarat lucrările de reabilitare a podului situat pe drumul județean DJ 161E, la kilometrul 27+338, pe raza comunei Cătina.

Podul are o lungime de 23,1 metri, o lățime de 11,7 metri, partea carosabilă dispunând de două sensuri de circulație cu o lățime de 4,4 metri fiecare. De asemenea, podul este prevăzut și cu trotuare, pe ambele părți, cu o lățime de aproximativ un metru fiecare.

În această fază, au fost deja executate lucrările de armare și de turnare a betonului în placa de suprabetonare, pe un sens de circulație.

Lucrările se vor finaliza cu realizarea unei hidroizolații performante și turnarea a două straturi de asfalt pe toată lungimea podului, cu racordarea la calea de rulare a drumului, precum și amenajarea trotuarelor și montarea de parapeți pietonali.

Valoarea lucrărilor este de 349.598,90 lei (TVA inclus), finanțarea fiind  asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în proporție de 82% și din bugetul propriu al forului administrativ clujean în proporție de 18%. Data limită de finalizare a lucrărilor este luna iulie a acestui an.

Sunt lucrări absolut necesare întrucât atât drumurile județene cât și podurile care fac parte din structura acestora trebuie să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță și confort”, a spus Alin Tișe. Președintele CJ Cluj.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...