5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăActualitatePreşedintele UAP Prahova a intrat în greva foamei! ”Revolta mea este fără...

Preşedintele UAP Prahova a intrat în greva foamei! ”Revolta mea este fără precedent”

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari Ploiești, Eugen Cristescu, a anunțat că a intrat în greva foamei. El protestează, astfel, împotriva neacordării de către Consiliul Județean Prahova a unui sprijin financiar pentru asigurarea funcționării structurii 5 de la CET Brazi.

Într-o scrisoare deschisă publicată luni, preşedintele UAP invocă faptul că autorităţile judeţene au încercat să “se spele pe mâini” de obligaţiile pe care le aveau, ca proprietar, în momentul în care au cedat CET Brazi către Primăria Ploieşti. El reclamă că, la repartizarea de fonduri de săptămâna trecută, Consiliul Judeţean a alocat către Ploieşti cea mai mică sumă din Prahova, de 100.000 de lei, de 200 de ori mai mică decât ce solicitase Primăria pentru gestionarea sistemului de termoficare, conform Ziarul Incomod.

„Revolta mea e fără precedent față de modul în care înțelege d-ul președinte al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu să trateze Ploieștiul și pe ploieșteni. În condițiile în care e atâta nevoie de un sprijin financiar pentru cogenerare ca se se asigure continuitatea fără probleme, d-ul Dumitrescu decide să dea 100.000 de lei, in timp ce primăria a cerut 20 de milioane, pentru siguranță. Sunt indignat ca cetățean în primul rând, înainte de a fi ca presedinte al UAP Prahova sau chiar ca jurnalist. Pentru că d-ul Iulian Dumitrescu își permite să ne ignore deși îi stă în putere și în atribuții să rezolve ce i s-a solicitat, am luat decizia SĂ INTRU IN GREVA FOAMEI începând de astăzi până când dumnealui va ajuta Ploieștiul acum, când este la ananghie”, a transmis Eugen Cristescu, președintele UAP Ploiești

Cristescu îl acuză pe Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, că a alocat suma respectivă în bătaie de joc, deşi ştia că nevoile municipiului sunt mult mai mari. “Modul în care înţelege d-ul Iulian Dumitrescu să facă administraţie lasă mult de dorit, pentru că se lasă condus de resentimente şi nu se gândeşte la consecinţele deciziilor sale asupra unora dintre cei care au nevoie de prestaţia lui profesională. Mă refer aici la ploieştenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat şi au fost nevoiţi să stea în frig în apartamente (printre aceştia mă număr şi eu) pentru că preşedntele CJ Prahova a vrut anul trecut în vară să mute CET Brazi la Ploieşti, să se spele pe mâini de obligaţiile pe care le avea ca proprietar, după ce a decis cu de la sine putere să rezilieze contractul cu fostul operator pe 2 august 2022. Ce a urmat ştiţi cu toţii, mai ales cei direct afectaţi”, a afirmat Eugen Cristescu, în deschiderea scrisorii transmise luni.

“De mai bine de o lună am depus în atenţia preşedintelui CJ Prahova un memoriu în care am prezentat detaliat necesitatea pornirii cazanului 5 şi turbinei 5 pentru a eficientiza şi rentabiliza SC Termo Ploieşti SRL, cu scopul final, în timp, după implementarea proiectelor europene pe cogenerare, de a elimina subvenţia şi chiar a scădea tariful la gigacalorie. Pentru a se întâmpla acest lucru este nevoie ca acest cazan 5 şi turbina 5 să fie pornite şi să îşi menţină activitatea continuu”, a completat preşedintele UAP Prahova.

“Din 20 de milioane cât a fost solicitat pentru bunăstarea ploieştenilor şi buna funcţionare a operatorului de termie, domnul Dumitrescu a dat, probabil în scârbă, doar 100.000 de lei. Având în vedere această bătaie de joc faţă de ploieştenii plătitori de taxe şi impozite, care ajung şi la bugetul CJ Prahova, am luat decizia atât ca cetăţean cât şi ca preşedinte al Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova, în semn de protest, ca începând din 19 februarie să intru în greva foamei până când domnul Iulian Dumitrescu va avea decenţa să ajute municipiul reşedinţă de judeţ cu până la 20 de milioane de lei. Sper să rezolve cât mai repede, să nu ajung în situaţia de a mă îmbolnăvi din cauza domniei sale”, a mai transmis  Cristescu.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...