15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiPrimul transplantul hepatic la un copil a fost efectuat într-un spital din...

Primul transplantul hepatic la un copil a fost efectuat într-un spital din București

Articole Similare

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București a realizat primul transplant hepatic la un copil. Pacientul avea 11 ani și suferea de insuficiență hepatică și ciroză hepatică decompensată. Potrivit AGERPRES, această intervenție face parte dintr-un program nou implementat în spitalul „Grigore Alexandrescu”, și anume un program de transplant.

În data de 18.02.2023, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” s-a efectuat primul transplant hepatic la copil, care face parte din programul de transplant început de scurt timp în spitalul nostru, au informat reprezentanții spitalului.

Conform sursei citate, pacientul de 11 ani se află într-o stare stabilă în urma operației. Transplantul hepatic a fost efectuat de o echipă de chirurgi de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, coordonată de doctorul Laura Bălănescu, împreună cu o altă echipă de la Institutul Clinic Fundeni, coordonată de profesorul universitar doctor Irinel Popescu și medicul Doina Hrehoreț.

AGERPRES a mai informat că în timpul operației a fost prezentă și o echipă de medici anesteziști, formată din doctorul Ruxandra Fota de la Institutul Clinic Fundeni, precum și medicii Florin Rusu și Alexandru Baetu de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”:

Aducem mulţumiri deosebite Ministerului Sănătăţii. În special domnului profesor universitar doctor Alexandru Rafila şi Agenţiei Naţionale de Transplant, domnului director executiv doctor Guenadiy Vatachki şi domnului doctor Victor Zota, care au făcut toate eforturile şi demersurile legale pentru ca această intervenţie să se desfăşoare în cadrul clinicii noastre.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...