13.5 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăBucurestiToni Greblă ar putea fi numit în funcția de conducere a AEP,...

Toni Greblă ar putea fi numit în funcția de conducere a AEP, astfel că se va schimba din nou prefectul de București

Articole Similare

Prefectul actual al Capitalei, Toni Greblă, se pregătește să preia conducerea AEP (Autoritatea Electorală Permanentă), ceea ce va duce la schimbarea prefectului de București. Se cunoaște cine îi va lua locul. Conform informațiilor furnizate de antena3.ro, Toni Greblă ar urma să fie numit președinte al AEP marți, 21 februarie 2023.

În urma acestei numiri, el îl va înlocui pe fostul președinte al AEP, Constantin Mitulețu Buică, care și-a dat demisia după ce ANI l-a acuzat că a angajat ilegal cumnata în cadrul instituției. Termenul pentru depunerea candidaturilor a expirat la data de 17 februarie, iar Parlamentul României va valida noua conducere a AEP în ziua de marți, 21 februarie.

În mai 2022, Toni Greblă a fost numit prefect al Capitalei după ce Alexandra Văcaru a fost eliberată din funcție. În trecut, a fost senator PSD în legislatura 2002-2012 și judecător la Curtea Constituțională din 2013 până în 2015, perioadă în care a fost acuzat de trafic de influență. În anul 2018, a fost achitat, iar în 2019 a fost achitat definitiv. În 2018-2019, a fost secretar general al Guvernului condus de Viorica Dăncilă, iar în februarie 2022 a fost numit administrator al CNAIR. Greblă urmează să fie numit președinte al AEP, iar actualul subprefect, Diana Arsene, ar urma să preia funcția de prefect al Capitalei. Noua conducere a AEP urmează să fie validată de Parlament pe 21 februarie 2023, aceeași zi în care se va alege și noul șef al CNA.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...