23.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăEconomicAcţiunile Raiffeisen Bank International , în scădere

Acţiunile Raiffeisen Bank International , în scădere

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Acţiunile Raiffeisen Bank International au înregistrat luni o scădere de 7,3%, cel mai mare declin zilnic de la izbucnirea războiului din Ucraina, în urma informaţiei că banca austriacă a atras atenţia autorităţilor din SUA care se ocupă de sancţiuni, în legătură cu afacerile sale din Rusia.

 

Declinul acţiunilor a survenit în urma informaţiei furnizată de bancă vineri, că a primit o solicitare de informaţii din partea Biroului pentru controlul activelor străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei.

Raiffeisen este implicată profund în sistemul financiar rus şi este una dintre singurele două bănci străine de pe lista cu 13 ”instituţii de credit cu importanţă sistemică” a băncii centrale ruse, subliniind importanţa acesteia pentru economia Rusiei, care se confruntă cu sancţiunile occidentale.

Banca a declarat vineri pentru Reuters, într-un comunicat, că cooperează pe deplin cu OFAC şi că a înţeles că cererea nu a fost declanşată de o anumită tranzacţie sau afacere. A spus că are proceduri în vigoare pentru a asigura respectarea sancţiunilor.

Trezoreria SUA poate penaliza firmele care încalcă sancţiunile, inclusiv îngheţarea activelor americane şi excluderea băncilor de la accesarea dolarilor americani, lucru care este esenţial pentru implicarea lor în tranzacţiile şi finanţele internaţionale.

Analiştii BNP Paribas Exane au retrogradat ratingul acţiunilor Raiffeisen de la supraperformanţă la neutru faţă de riscurile potenţiale. Cu toate acestea, analiştii Erste Group şi-au reiterat opinia pozitivă faţă de acţiunile Raiffeisen, argumentând că solicitările OFAC sunt comune şi nu duc neapărat la sancţiuni.

Banca Centrală Europeană (BCE) lucrează la o monedă digitală

Companiile străine s-au grăbit să-şi reducă expunerea faţă de Rusia pe fondul unui şir de sancţiuni din partea ţărilor occidentale menite să împiedice eforturile de război ale Moscovei în Ucraina.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...