28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneBiden: Ucraina „nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

Biden: Ucraina „nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

Articole Similare

Preşedintele SUA, Joe Biden, a dat asigurări marţi că Ucraina, afectată de război, „nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”, afirmaţie făcută în cadrul unui discurs rostit în Polonia, înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă, relatează AFP.

 

„Un dictator determinat să reconstruiască un imperiu nu poate eroda niciodată dragostea unui popor pentru libertate, brutalitatea nu va zdrobi niciodată voinţa celor care vor să rămână liberi”, a insistat Biden.

„Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia – niciodată”, a afirmat preşedintele SUA în prezenţa a mii de oameni adunaţi în faţa Castelului regal din Varşovia.

Vorbind la o zi după vizita sa surpriza în capitala Ucrainei, preşedintele SUA a subliniat că Kievul este încă în picioare.

„Kievul este puternic, Kievul este mândru şi mai presus de toate este liber”, a spus el mulţimii care purta steaguri poloneze, ucrainene şi americane.

Şeful statului american a răspuns unui discurs anti-occidental rostit marţi dimineaţa de preşedintele rus Vladimir Putin.

Rusia va continua să respecte limitarea impusă arsenalului sau nuclear prin Tratatul (Noul START, Tratatul privind reducerea armelor nucleare strategice) cu Statele UniteNew Start, în pofida deciziei sale de a-şi suspenda participarea la acest important acord de dezarmare ruso-american anunţat de preşedintele Vladimir Putin.

„Rusia intenţionează să menţină o abordare responsabilă şi va continua, pe durata tratatului, să respecte cu stricteţe limitele cantitative ale armelor strategice ofensive”, a indicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Vizită surpriză: Joe Biden a sosit la Kiev

Tratatul New START, semnat la Praga în 2010, a intrat în vigoare la 5 februarie 2011 şi a fost prelungit în 2021 cu cinci ani imediat după ce preşedintele american Joe Biden şi-a preluat mandatul.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...