5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăActualitateBuzău, noul Hatay. În cazul unui cutremur puternic, aproape 90% dintre locuitori...

Buzău, noul Hatay. În cazul unui cutremur puternic, aproape 90% dintre locuitori ar putea rămâne fără locuințe

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Buzău, județ care se află în cea mai intensă zonă din România din punct de vedere seismic, ar putea deveni, în cazul unui cutremur puternic, noul Hatay, provincia cea mai afectată de seismele din Turcia. Foarte puțini oameni care trăiesc aici au casa asigurată.

Deputatul PNL Gabriel Avrămescu atrage atenţia asupra riscurilor la care ar fi supus judeţul Buzău, dacă un cutremur puternic s-ar produce în zonă.

Avrămescu face apel către autorităţi să intervină în mod integrat în vederea creşterii numărului de locuinţe asigurate.

Zonă vulnerabilă, la fel ca în Turcia

Conform parlamentarului liberal, Buzăul, judeţ aflat în zona seismică Vrancea, este vulnerabil în cazul unui cutremur puternic, asemenea celui înregistrat recent în Turcia. Deşi se află într-o zonă cu riscuri importante în caz de seism, BUzăul are un număr neglijabil de locuinţe asigurate, abia depăşind 14 procente.

„Judeţul Buzău, deşi unul dintre cele mai expuse la riscuri catastrofale precum cutremurul, are un număr neglijabil de locuinţe asigurate. Dacă media la nivel naţional este de 20%, în judeţul Buzău situaţia este cu adevărat gravă, numărul asigurărilor abia dacă depăşeşte 14%, conform datelor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor.

Altfel spus, în cazul unui cutremur puternic, Buzăul riscă să fie o imagine ca de început de apocalipsă, aşa cum vedem zilele acestea la televizor, în Turcia, fără a exista posibilitatea de despăgubire pentru locuitorii judeţului”, susţine deputatul PNL, Gabriel Avrămescu.

Este nevoie de o analiză actualizată a clădirilor și o campanie de informare

Conform parlamentarului buzoian, este nevoie de colaborarea tuturor factorilor interesaţi pentru a pune pe hârtie şi implementa un proiect de impact, o analiză actualizată a clădirilor şi o campanie de informare la nivel local, în vederea creşterii numărului de locuinţe asigurate.

„Buzăul este locul în care oamenii riscă să rămână în stradă în caz de cutremur. Nu putem lăsa Buzăul pradă distrugerii, trebuie să acţionăm acum, timpul nu iartă pe nimeni!”, mai spune Avrămescu.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...