5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneGiorgia Meloni ajunge azi la Kiev

Giorgia Meloni ajunge azi la Kiev

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Şefa guvernului de dreapta italian, Giorgia Meloni, ajunge azi la Kiev, unde se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Politiciana italiană a momentului va vizita localităţile Irpin şi Bucea, simbol al masacrelor comise de armata rusă, potrivit EFE. Meloni ajunge în Ucraina la scurt timp după ce Joe Biden a vizitat Kievul.

 

Meloni a ajuns luni în Polonia pentru a se întâlni cu omologul polonez, Mateusz Morawiecki, iar marţi dimineaţa şefa guvernului italian, însoţită de întreaga delegaţie din ţara sa, a plecat cu trenul către capitala Ucrainei.

În Ucraina, Meloni va aduce un omagiu miilor de morţi şi milioanelor de refugiaţi de război, au informat reprezentanţii presei italiene care călătoresc cu prim-ministrul.

Sosirea lui Meloni la Kiev se produce după vizita istorică de luni a preşedintelui american Joe Biden. Anterior, Meloni şi Biden au avut o conversaţie telefonică în care au discutat despre ”sprijinirea Ucrainei, inclusiv prin (acordarea de) asistenţă în domeniul securităţii, economică şi umanitară”, au informat surse guvernamentale italiene. Totodată, Biden a invitat-o pe Meloni la Washington, o deplasare care se va materializa atunci ”când agendele se vor alinia”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Citește și Emmanuel Macron şi Giorgia Meloni au decis sprijiul militar pentru Ucraina

Zelenski a confirmat în mai multe interviuri cu presa italiană vizita la Kiev a lui Meloni, o susţinătoare fermă a Ucrainei, notează EFE.

Vizita lui Meloni la Kiev intervine după ce aliatul său din guvern şi liderul formaţiunii Forza Italia, Silvio Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a declanşat la sfârşitul săptămânii trecute o furtună politică după ce a declarat: ”Eu, dacă aş fi fost prim-ministru, nu m-aş fi dus niciodată să vorbesc cu Zelenski pentru că, după cum ştiţi, asistăm la devastarea ţării sale şi la uciderea militarilor şi civililor săi”.

Guvernul s-a văzut nevoit să intervină şi să asigure Ucraina de întregul său sprijin după invazia rusă.

În timpul vizitei, Meloni va reitera sprijinul Italiei faţă de Ucraina şi trimiterea de ajutoare umanitare, dar şi de rachete sol-aer de tip Samp-T, după cum a anunţat în prealabil ministrul afacerilor externe italian, Antonio Tajani.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...