35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneJoe Biden va găzdui Summitul NATO din 2024: „Angajamentul Statelor Unite față...

Joe Biden va găzdui Summitul NATO din 2024: „Angajamentul Statelor Unite față de alianța noastră și Articolul 5 este tare ca piatra. Rusia o știe”

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Președintele american Joe Biden a anunțat, marți, la Varșovia, că SUA va găzdui Summitul NATO din 2024, o reuniune cu mize mari a liderilor mondiali care va veni într-un viitor incert, dar probabil violent, pentru ofensiva Rusiei împotriva Ucrainei, relatează CNN.

Joe Biden (SUA) va găzdui Summitul NATO din 2024

Liderul american Joe Biden a amintit că anul viitor se vor împlini trei sfertui de secol de la crearea „cele mai puternice alianțe defensive din istoria lumii, NATO”.

„Anul viitor, voi găzdui fiecare membru NATO la summitul nostru din 2024 din Statele Unite. Împreună, vom sărbători a 75-a aniversare a celei mai puternice alianțe defensive din istoria lumii, NATO”, a declarat Joe Biden, în cadrul discursului din capitala Poloniei.

Cu această ocazie, al 46-lea președinte al Statelor Unite a reafirmat sprijinul țării sale pentru NATO și Articolul 5, principul fondator al Alianței care prevede că un atac asupra unui membru este un atac împotriva tuturor membrilor.

„Să nu existe nicio îndoială: angajamentul Statelor Unite față de alianța noastră și Articolul 5 este tare ca piatra. Și fiecare membru al NATO o știe, și Rusia o știe de asemenea: un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor. Este un jurământ sacru”, a subliniat Joe Biden.

Nu în ultimul rând, el a promis că SUA și aliații săi vor sprijini în continuare Ucraina în lupta sa pentru autoapărare, dar a transmis un mesaj de susținere și pentru Republica Moldova și președinta Maia Sandu.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...