35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiPoliția Capitalei cere ajutorul bucureștenilor pentru a găsi o adolescentă dispărută

Poliția Capitalei cere ajutorul bucureștenilor pentru a găsi o adolescentă dispărută

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Astăzi, 21 februarie 2023, Poliția Capitalei a fost alertată cu privire la dispariția unei adolescente care nu s-a întors acasă. Autoritățile solicită sprijinul locuitorilor din București pentru a o găsi. Polițiștii cer ajutorul comunității pentru a găsi o fată de 16 ani care a plecat dimineața de acasă în Sectorul 5 și nu s-a mai întors. Adolescenta dispărută se numește D’ANDREA MATEI LEONTINA-ELENA și are următoarele semnalmente:

  • înălțime: 1,55 m,
  • greutate 50 kg,
  • față rotundă,
  • constituție atletică,
  • ten alb,
  • păr castaniu,
  • ochi verzi;
  • semne particulare: aluniță sub ochiul drept.
blank

Adolescenta a plecat de acasă azi-noapte, mai spune Poliția Capitalei:

În decursul nopții de 21.02.2023, a părăsit domiciliul si nu a mai revenit. Este diagnosticata cu Tulburare de Comportament. A mai figurat ca persoana dispărută. Nu se cunoaște cu ce era îmbrăcată.

Cei care au văzut-o sau pot da detalii utile, sunt rugați să anunțe Poliția Capitalei, sunând la numărul unic de urgenta 112.

Potrivit organizației Salvați Copiii, în România, în perioada 30 aprilie – 20 aprilie 2022, au fost raportate 7.577 de cazuri de copii dispăruți. Conform datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, 259 dintre acestea au implicat copii cu vârste de până la 10 ani, 2.003 au fost înregistrate la copiii cu vârste între 10-14 ani, în timp ce 5.315 de cazuri s-au referit la minori cu vârste mai mari de 14 ani. Organizația Salvați Copiii reamintește că, în cazul dispariției unui copil, timpul de reacție poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dușman:

În cele mai multe dintre cazuri (aproximativ 90%), copiii pleacă în mod voluntar de acasă. În general, copiii sunt găsiți în primele 24-48 de ore de la dispariție, însă șansele de a fi găsiți scad odată cu trecerea timpului. De aceea, este important ca sesizarea să fie făcută cât mai rapid și orice informație legată de o dispariție să fie transmisă în timp util. 

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, există câteva cauze importante ale dispariției copiilor, printre care se numără: • lipsa de supraveghere și comunicare între părinți și copii, • abandonul școlar, • temerea față de reacția părinților la rezultatele negative la școală, • situația economică precară, • influența nefastă a anturajului, • conflictele cu părinții.

Există o rețea de linii de asistență telefonică pentru copiii dispăruți, care este operată de organizații naționale din 32 de țări europene. Linia telefonică europeană pentru copiii dispăruți, 116 000, oferă asistență gratuită și imediată pentru salvarea vieților copiilor dispăruți. Copiii și familiile care apelează acest număr beneficiază de asistență emoțională, psihologică, socială, legală și administrativă 24/7, gratuit. De asemenea, se oferă un punct central de contact și coordonare vital în cazurile transfrontaliere.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...