26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExternePutin bate câmpii în fața Parlamentului, lansează acuzații absurde

Putin bate câmpii în fața Parlamentului, lansează acuzații absurde

Articole Similare

Preşedintele rus, Vladimir Putin, susţine un discurs în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus.

 

Ultima dată s-a adresat parlamentului în 2021, iar acum este pentru prima dată când o face de la începutul a ceea ce Rusia numeşte „operaţiunea sa militară specială” în Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an.

Vladimir Putin şi-a început discursul vorbind despre „operaţiunea militară specială” lansată în Ucraina, reamintind care au fost motivele pentru care Moscova a lansat-o şi dând vina pe NATO, care ameninţa securitatea Rusiei. „Au jucat un joc murdar”, „au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria”, îşi mint propriii cetăţeni – a început Putin seria de acuzaţii la adresa SUA şi a aliaţilor lor.

El a arătat că nicio ţară din lume nu are atâtea baze militare în lume ca SUA. „Au ieşit din tratate. Au făcut asta cu un motiv” – a spus el.

Ei au început războiul, a acuzat Putin, referindu-se la NATO. Noi ne protejăm teritoriul, a arătat el.

„Nu aveam nicio îndoială”, a spus Putin, că în februarie 2022 „totul era pregătit” pentru o acţiune punitivă a Kievului în Donbas. „Toate acestea au fost complet împotriva documentelor acceptate de Consiliul de Securitate al ONU”.

„Aş vrea să repet, ei au început războiul, iar noi am folosit forţa pentru a-l opri”, a insistat Putin.

El a spus că obiectivul Occidentului este puterea nelimitată şi că Sevastapolul este, evident, următoarea ţintă după Donbas.

Carnavalul de la Rio revine la turație maximă

Putin începe să facă o paralelă cu nazismul şi acuză o campanie de „rusofobie”.

„Poporul din Ucraina a devenit ostaticul Vestului. Noi luptăm pentru ei. I-au transformat în carne de tun” – arată Putin, care mai spune că elitele din Vest sunt responsabile pentru declanşarea războiului, pentru că vor să distrugă Rusia şi vor să transforme un conflict local într-un conflict global.

„Este o problemă existenţială. Ţintesc generaţia noastră tânără, îşi vor creşte atacurile informatice, distrug ideea de familie şi abuzează copiii” – afirmă Putin. Până şi textele sfinte le contestă, adaugă el, făcând referire la căsătoriile gay şi la faptul că Biserica Anglicană pune în dezbatere sexul lui Dumnezeu. „Sunt conduşi spre distrugere spirituală. Datoria noastră este să ne protejăm copiii de Vestul decadent”, arată Putin.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...