5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneȘeful mercenarilor Wagner acuză conducerea armatei ruse de înaltă trădare

Șeful mercenarilor Wagner acuză conducerea armatei ruse de înaltă trădare

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, l-a acuzat marți pe ministrul rus al apărării și pe șeful Statului Major că și-au privat luptătorii de muniție și că încearcă să distrugă gruparea Wagner – acțiuni despre care a spus că sunt echivalente cu trădarea, scrie Reuters.

Odinioară antreprenor implicat în servicii de catering care a evitat lumina reflectoarelor publice, Prigojin și-a asumat un rol mai public de la începutul războiului din Ucraina în urmă cu un an, grupul său Wagner conducând lupta Rusiei de luni de zile pentru orașul Bakhmut din regiunea Donețk din Ucraina.

„Există pur și simplu o opoziție directă”, a spus Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner, într-un mesaj vocal postat pe canalul său Telegram. „Acest lucru poate fi echivalat cu înalta trădare”.

Este al doilea astfel de mesaj publicat de Prigozhin în două zile. Luni, el s-a plâns că oficialii anonimi au refuzat livrările din animozitate personală față de el.

Aparent supărat și vorbind uneori cu vocea ridicată, Prigojin i-a acuzat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu și pe Valery Gerasimov, cel mai înalt comandant al țării, că au provocat în mod deliberat deficitul de arme, despre care a spus că provoacă pierderi sporite în rândul trupelor Wagner care luptă în jurul localității Bakhmut.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...