17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăClujModernizarea celei mai mari școli din Gherla

Modernizarea celei mai mari școli din Gherla

Articole Similare

Este cunoscut că, multe clădiri în care își desfășurau activitatea unități de învățământ, au fost revendicate imediat după evenimentele din 1989. În municipiul Gherla, în această situație s-a aflat fostul gimnaziu de fete, actualul Liceu Teoretic „Ana Ipătescu” de pe strada principală a orașului, clădirea fiind revendicată de Biserica Greco-Catolică din localitate.

Mulți ani de după 1989 Primăria a plătit chirie mare pentru folosirea de către școala respectivă a clădirii. Nefiind proprietar, administrația locală nu a investit în această clădire. În afara obișnuitelor zugrăveli anuale, nimic nu s-a făcut, sălile de clasă fiind încălzite și în ziua de astăzi cu sobe de teracotă. Zilele trecute, însă, cadrele didactice și elevii liceului respectiv au primit o veste bună: a fost demarat proiectul „Construire, modernizare, amenajare și dotare a Liceului Teoretic «Ana Ipătescu» în vederea furnizării unor servicii educaționale de calitate, în special a celor de tip afterschool”. Asta înseamnă că în curând vor fi începute lucrările de reabilitare a clădirii vechi (pentru că în anii 80 s-a construit și o aripă nouă pentru clasele I-IV). Se va mansarda clădirea principală și va fi amenajată o centrală termică de mare capacitate. Macheta investițiilor deja a fost expusă publicului, astfel toată lumea poate vedea cum va arăta clădirea reabilitată și modernizată.

Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla numără peste o mie de elevi în clasele I-XII, fiind cea mai mare unitate de învățământ din oraș, care are nevoie de reparații capitale și de extindere.

Szekely Csaba

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...