20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăBucurestiPrimăria Capitalei va reconfigura și va moderniza două dintre cele mai mari...

Primăria Capitalei va reconfigura și va moderniza două dintre cele mai mari și mai aglomerate intersecții din București, anunță primarul Nicușor Dan

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat printr-o postare pe Facebook că municipalitatea intenționează să reconfigureze și să modernizeze două dintre cele mai mari și mai aglomerate intersecții din București: intersecția străzilor Calea Victoriei și Buzesti, și intersecția străzilor Calea Dorobanți și Șoseaua Kiseleff.

Am atribuit contractele de achiziție publică pentru serviciile de elaborare DALI (documentații de avizare a lucrărilor de intervenții), în vederea reconfigurării a două intersecții importante din oraș. Este vorba despre intersecția Șos. Colentina – șos. Fundeni – șos. Andronache – str. Gherghiței (sector 2) și intersecția Piața Libertății (sector 4). Aceste documentații vor sta la baza întocmirii ulterioare a proiectului tehnic pentru execuția lucrărilor.

Primarul general al Capitalei a anunțat că documentația de avizare a lucrărilor pentru cele două intersecții va fi finalizată în termen de 120 de zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere. Acest lucru înseamnă că procesul de elaborare a documentației de avizare va dura aproximativ patru luni. Este important să reținem că aceste intersecții, pentru care Nicușor Dan a promis modernizare și reconfigurare, sunt printre cele mai aglomerate din București.

În cele două intersecții pe care le vom reconfigura se regăsesc acum artere foarte aglomerate: șoseaua Colentina, șoseaua Fundeni, șoseaua Andronache (care face legătura între Centura București și cartierul Colentina) și strada Gherghiței (care face legătura între Autostrada A3 București – Ploiești și șoseaua Colentina). Modernizarea lor va aduce o îmbunătățire a condițiilor de circulație și transport, asigurând o fluidizare a traficului, mai ales pentru zilele si perioadele orare extrem de aglomerate.
 

Primarul general al Capitalei a subliniat că reconfigurarea celor două intersecții face parte dintr-un program mai amplu pus în aplicare de Primărie. Scopul acestui program este de a moderniza și a fluidiza traficul din București.

Potrivit celui mai recent indice rutier realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom și dat publicității recent, Capitala se situează pe locul trei în clasamentul UE al orașelor cu trafic auto cel mai aglomerat și pe locul 7 la nivel mondial. În Uniunea Europeană, orașe cu trafic mai aglomerat decât în București sunt doar Dublin și Milano.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...