22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăBucurestiDIICOT a reținut în data de 21 februarie 2023 mai multe persoane...

DIICOT a reținut în data de 21 februarie 2023 mai multe persoane acuzate de proxenetism

Articole Similare

O grupare formată din 10 persoane din București și Ilfov este suspectată că a recrutat fete pe care le-a obligat să practice prostituția în străinătate. Această rețea de proxeneți a acumulat o sumă atât de mare de bani încât și-a construit un complex de blocuri în Sectorul 5 din București.

În data de 21 februarie 2023, procurorii de la DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) au reținut mai multe persoane suspectate de comiterea următoarelor infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism în formă continuată. Conform comunicatului emis de DIICOT, între 2020 și februarie 2023, membrii grupării au obligat zece victime să practice prostituția, atât în România, cât și în afara țării, în:

  • Belgia,
  • Suedia,
  • Cipru,
  • Austria,
  • Olanda.

Conform comunicatului emis de DIICOT, membrii grupului infracțional au asigurat transportul, cazarea și protecția victimelor pe care le exploatau, inclusiv pe cele scoase din țară, ceea ce a generat încasări de peste 250.000 de euro. Potrivit știrilor PROTV, suma obținută din exploatarea victimelor a fost suficient de mare încât să le permită proxeneților să construiască un complex de blocuri în Sectorul 5 al Capitalei.

Membrii grupului infracțional foloseau o tactică des întâlnită, cunoscută sub numele de „loverboy”, pentru a atrage mai ușor victimele și a le exploata sexual în schimbul unor sume de bani impresionante. Folosindu-se de vulnerabilitatea acestora, membrii grupului au reușit să atragă zece victime în perioada 2020 – februarie 2023, inclusiv două persoane minore.

DIICOT a desfășurat marți, 21 februarie 2023, 13 percheziții domiciliare în București și Ilfov. Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat, iar pentru 7 dintre inculpați s-a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cu toate acestea, liderii grupului infracțional nu au fost încă găsiți de autorități. În urma perchezițiilor, mai multe probe au fost ridicate de către DIICOT în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sector 5 al DGPMB.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...