24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiÎn vara acestui an, bucureștenii se vor bucura de patru pasaje noi

În vara acestui an, bucureștenii se vor bucura de patru pasaje noi

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

În vara acestui an, bucureștenilor li s-a promis că se vor bucura de patru pasaje noi, unul dintre acestea se află în Sectorul 2, două în Sectorul 3 și ultimul în Sectorul 4. Aceste pasaje sunt Doamna Ghica, pasajul de la intersecția bd. Metalurgiei cu str. Turnu Măgurele și cele două pasaje din zona Theodor Pallady, la ieșirea spre A2. Pe data de 21 februarie, constructorul-Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat că a fost montată și ultima bucată de tablier la pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica. Urmează lucrări de sudură, apoi montarea predalelor, din care unele deja se află pe șantier, și, în cele din urmă, montarea stratului de uzură. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că pasajul va fi gata în vara acestui an și că circulația tramvaiului 21 se va relua în aproximativ patru săptămâni. El a postat pe Facebook că proiectul este pe cale să fie finalizat.

Așa cum am promis, toate elementele tablierului de la Doamna Ghica sunt pe poziții din februarie, chiar mai devreme decât previziona graficul de execuție. La vară vom circula pe acest pasaj.

Lucrările la pasajul Doamna Ghica au început în 2018 și erau planificate să fie finalizate în 2020. Primăria Sectorului 2 a contribuit financiar la construcția pasajului, însă acesta a fost construit de Primăria Capitalei. Pasajul are două benzi și are o lungime de 216 metri, iar rampele de acces au o lungime de 96 de metri. Conform HotNews.ro, valoarea estimată a proiectului este de 110.034.377,95 lei, fără TVA.

În afara pasajului Doamna Ghica, lucrările la Pasajul suprateran Europa Unită, construit de Primăria Sectorului 4 la intersecția Bulevardul Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, sunt și ele aproape de finalizare. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că a început turnarea primei plăci de beton, urmând ca pasajul să fie asfaltat. El a menționat într-o postare pe Facebook că muncitorii sunt pregătiți să finalizeze proiectul.

Se toarnă prima placă de beton la calea de rulare a Pasajului Europa Unită! Șase autobasculante sunt deja pregătite cu circa 60 de metri cubi de material, iar muncitorii sunt pe poziție pentru a executa lucrarea potrivit proiectului. Le urez mult succes!

În februarie 2022 au început lucrările la acest pasaj, iar termenul de finalizare este în iunie 2023. Valoarea proiectului este de 85.801.655,84 lei cu TVA inclus. De asemenea, lucrările la pasajul de la ieșirea spre A2, la intersecția bd. Theodor Pallady cu str. Drumul între Tarlale, au înregistrat progrese semnificative: structura a fost finalizată, stratul de beton a fost turnat și hidroizolația a fost realizată. În prezent, se lucrează la rampă și la turnarea asfaltului. Lucrările la acest pasaj au început în aprilie 2022, iar termenul de finalizare este aprilie 2023.

De asemenea, progresează lucrările la pasajul de la intersecția bd. Pallady cu strada Teclu. Chiar dacă lucrările au început abia în noiembrie 2022, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că traficul va fi redeschis pe acest pasaj până în vara acestui an. Termenul de finalizare anunțat de primar este 1 mai 2023, potrivit HotNews.ro.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...