24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiO mașină aflată pe avarii a fost zgâriată intenționat de un jandarm

O mașină aflată pe avarii a fost zgâriată intenționat de un jandarm

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

În cartierul Cotroceni din București, imaginile de pe o cameră de supraveghere au înregistrat un jandarm care, intenționat, zgâria mașina unui șofer aflat pe avarii. Jandarmul a scos mâna pe geam și a început să zgârie mașina șoferului de lângă, care era la muncă în acel moment.

Pe o stradă din zona Cotroceni, un șofer a lăsat autovehiculul său pe avarii pentru câteva minute. La întoarcere, a observat o zgârietură pe laterala dreaptă a mașinii, care se întindea de la un capăt la altul. Bărbatul a decis să solicite imagini de pe camerele de supraveghere pentru a afla cine este responsabil de aceasta. Însă, a fost surprins când a observat în acele imagini o mașină de jandarmerie trecând pe lângă autovehiculul său. Un jandarm a scos mâna din acea mașină și a zgâriat intenționat mașina șoferului, după care a plecat, potrivit Antena 3 CNN.

Am avut o urgență. Nu aveam unde să opresc mașina. Am lăsat-o unde o vedeți în filmare. Am pus avariile, numărul de telefon în parbriz la vedere, am intrat unde aveam treabă. Când am ieșit, am observat pe laterala dreaptă a mașinii o zgârietură de la un capăt la altul.
Am încercat să fac eu rost de niște imagini din zonă, să văd ce s-a întâmplat. După ce am făcut rost de ele, am rămas stupefiat de ce am putut să văd. Nu este posibil ca un reprezentant al unei instituții de stat să vandalizeze bunurile cetățenilor pe care ar trebui să îi protejeze.
 

Șoferul a cărui mașină a fost zgâriată a anunțat că intenționează să depună o plângere la poliție în legătură cu cele petrecute și va solicita despăgubiri în instanță.

Am luat legătura cu avocații mei. Aceștia m-au îndrumat spre Poliție să formulăm o plângere penală pentru distrugere. Sunt foarte curios dacă colegii jandarmului care a zgâriat mașină au scris în raportul lor de închidere de zi ce s-a întâmplat. Dacă nu, este cu atât mai periculos cu cât au fost trei jandarmi, din ce se vede în filmare, și niciunul nu a spus nimic. Asta înseamnă că lucrurile astea se întâmplă în mod constant.

Jandarmeria a recunoscut că persoana care a comis fapta a fost un jandarm și a declarat că vor fi luate măsuri de sancționare severe. În plus, Jandarmeria a prezentat public scuze față de șoferul afectat, conform Antena 3 și CNN.

Confirmăm faptul că autospeciala Dacia Logan care apare în imagini aparține Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. 
În acest caz, au fost dispuse măsuri urgente de identificare și verificare a acestui incident regretabil, în urma cărora vor fi luate măsuri de sancționare drastică, în conformitate cu regulamentele militare. 
Este un comportament care nu se justifică în nicio situație, mai ales din partea unui reprezentant învestit cu exercițiul autorității publice.
Dacă se va constata că fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii, vom înainta, de urgență, Parchetului Militar pentru verificare și vom acorda tot sprijinul organelor abilitate să soluționeze acest incident regretabil.
Ne prezentăm scuze publice și reiterăm că un astfel de comportament nu caracterizează instituția Jandarmeriei.
 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...