26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneRusia începe destabilizarea Republicii Moldova

Rusia începe destabilizarea Republicii Moldova

Articole Similare

Rusia începe destabilizarea Republicii Moldova cu știri false despre agresiuni la Ucrainei fața de republica condusă de Maia Sandu. Autoritățile de la Chișinău nu confirmă informația și fac apel la calm.

 

Ministerul rus al Apărării a acuzat joi Ucraina că plănuiește să invadeze regiunea separatistă moldovenească Transnistria după o operațiune sub steag fals, a relatat agenția de presă RIA, citată de The Guardian.

Lavrov se jură că Moscova nu plănuieşte să destabilizeze Republica Moldova

Ministerul rus al Apărării, condus de Serghei Șoigu, a declarat că Ucraina a planificat să organizeze un atac al forțelor pretins rusești din Transnistria ca pretext pentru invazie, potrivit RIA. Separat, agenția de știri TASS l-a citat pe ministrul adjunct de externe rus Mihail Galuzin, care a declarat că Occidentul a instruit guvernul de la Chișinău să oprească orice interacțiune cu administrația transnistreană susținută de Moscova.

Președintele moldovean Maia Sandu a acuzat Moscova la începutul acestei luni că plănuiește o lovitură de stat pentru a răsturna guvernul și a atrage Transnistria în războiul său. Regiunea majoritar vorbitoare de limbă rusă s-a desprins din Moldova sovietică de atunci în 1990. După destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, separatiștii pro-ruși au purtat un război sângeros cu forțele guvernamentale moldovenești. Rusia are în Transnistria aproape 2000 de militari staționați.

Tertipuri și minciuni ale Moscovei lui Putin

Declarația Rusiei vine la două zile după ce preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu pentru La Repubblica faptul că Moscova plănuiește să înlocuiască actuala conducere pro-Occident a Moldovei și că Rusia urmărește, printre altele, să aibă sub control aeroportul din Chişinău pentru a putea transporta soldaţi şi echipamente ca să deschidă un nou front în Ucraina dinspre Transnistria.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...