24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneBoris Johnson vrea să fie următorul secretar general al NATO. „Trebuie să...

Boris Johnson vrea să fie următorul secretar general al NATO. „Trebuie să se întâmple, este evident”

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Mandatul lui Jens Stoltenberg la șefia NATO se va termina la finalul lunii septembrie a acestui an, iar Boris Johnson s-a arătat dispus să îl înlocuiască pe secretarul general al alianței. Fostul prim-ministru britanic a anunțat că va candida pentru această funcție.

Boris Johnson a spus că vrea să candideze pentru funcția de secretar general al NATO. „În fruntea NATO? Este o idee grozavă. Știți, este o idee foarte bună. Vreau să subliniez, dragi prieteni, că am această idee și să nu uite nimeni că există un candidat pe linie. De data aceasta, cred că voi fi norocos” a declarat Johnson care a amintit de declarația fostului premier italian.

Mario Draghi a subliniat că un reprezentant al Uniunii Europene ar fi cel mai potrivit pentru această funcție. „Nu sunt deloc de acord cu el. Cred că există și alți candidați în afara Uniunii Europene. Nu trebuie să fie neapărat UE. Eu mă consider cu siguranță un candidat. Este o poziție bună și importantă”, a mai spus fostul premier britanic. Johnson consideră că NATO este acum „mai puternică ca niciodată”.

În ceea ce privește aderarea Ucrainei la alianția nord-atlantică, fostul prim-ministru a spus că „trebuie să se întâmple, este evident. Putin a demontat toate argumentele împotriva aderării Ucrainei la NATO. Acum acestea au dispărut”. Oficialul britanic a continuat prin a spune că odată cu aderarea Suediei și Finlandei, alianța va fi și mai puternică.

Jens Stoltenberg mai are șase luni de mandat la conducerea NATO

Jens Stoltenberg este actualul secretar general al NATO. Norvegianul ocupă această funcție de pe 1 octombrie 2014 și ar fi trebuit să demisioneze anul trecut. Stoltenberg ar fi vrut să conducă banca centrală din Norvegia, dar în contextul geopolitic din acel moment, declanșarea războiului din Ucraina, s-a decis ca mandatul său să fie prelungit cu încă un an.

Majoritatea liderilor din alianță preferă ca șeful NATO să nu fie schimbat. Mulți dintre ei au convenit deja neoficial ca mandatul lui Stoltenberg să fie prelugit până în luna aprilie a anului viitor. În ciuda acestor lucruri, actualul secretar general ar vrea să nu se mai afle la conducerea alianței din această toamnă. Încă nu există un acord între țări privind candidatul ideal pentru funcția ocupată momentan de Stoltenberg, potrivit Pravda.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...