24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateÎncepe să plouă în aproape toată țara! Cod galben de ploi, ninsori...

Începe să plouă în aproape toată țara! Cod galben de ploi, ninsori şi viscol, în 13 judeţe. Harta zonelor vizate

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Meteolorogii de la ANM anunță, începând de vineri seară, ploi în aproape toată țara. În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă.

Dar, în vest, nord şi centru, dar şi la munte precipitaţiile se vor transforma în ninsori, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică.

În 13 judeţe din Crişana, Banat, Maramureş, nordul Transilvaniei şi zona montană, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori şi viscol. În Capitală, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă.

Informarea meteo ANM expiră luni seară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 20.00, până luni, la ora 12.00, vizând precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice şi va cuprinde aproape toată ţara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1.500 m lapoviţe şi ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord şi centru, precum şi în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă. Pe toată perioada se vor acumula peste 60…80 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăşi 70…80 km/h şi va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local şi în restul ţării, în general de 50…60 km/h”, au arătat meteorologii.

Cod galben de cantităţi însemnate de apă, ninsori şi viscol

Totodată, a fost emisă o atenţionare Cod galben privind cantităţi însemnate de apă, ninsori şi viscol la altitudini de peste 1.700 m, valabilă de vineri, de la ora 20.00, până sâmbătă la ora 16.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Cluj, Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

”În intervalul menţionat, în Crişana şi local în Banat, Maramureş şi nordul Transilvaniei, precum şi la altitudini sub 1500 m în zona Carpaţilor Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăşi 50…60 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de peste 90…100 km/h şi va fi viscol”, a transmis ANM.

19 grade la București

În zona municipiului Bucureşti, de vineri, de la ora 20.00, până luni, la ora 12.00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 15 şi 19 grade (valori în general cu 8…10 grade mai ridicate decât media climatologică), iar cele minime între 2 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din a doua parte a zilei de duminică. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificări (rafale în jur de 40…45 km/h).

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...