34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăBucurestiJustițiarul de Berceni, trimis în judecată pentru hărțuire. Fosta parteneră: „Nu mai...

Justițiarul de Berceni, trimis în judecată pentru hărțuire. Fosta parteneră: „Nu mai vreau să ies cu frică din casă”

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Dosarul în care Alexandru Constandachi este acuzat că și-a hărțuit fosta parteneră a ajuns în instanță la sfârșitul lunii ianuarie, la mai bine de doi ani de la prima plângere. Pe internet, „Justițiarul” își continuă activitatea.

UPDATE 18:40 – Alexandru Constandachi a trimis ziarului Libertatea un drept la replică la acest articol, pe care îl publicăm integral la finalul textului.


„Aștept de mai bine de 2 ani să înainteze lucrurile în dosar. Mă bucur că în sfârșit se întâmplă asta. Sper că se vor lua măsuri cât mai repede, pentru ca nu mai vreau sa ies cu frică din casă”, declară Diana pentru ziar.

Libertatea a arătat în luna noiembrie cum Alexandru Constandachi, cunoscut pe internet drept „Justițiarul de Berceni”, și-a hărțuit mai multe foste partenere. În aceeași zi cu publicarea materialului, Diana, una dintre ele, a obținut un ordin de protecție și bărbatul a primit măsura de a fi supravegheat cu brățară electronică.

Procurorii au trimis cazul în instanță, iar dosarul se află acum în camera preliminară la Judecătoria Sectorului 3. Asta înseamnă că instanța va decide dacă probele aduse până acum de procurori au fost administrate corect și poate începe procesul propriu-zis. Potrivit legii, instanța are 60 de zile pentru a lua această decizie. Următorul termen este pe 3 martie.

Ordinul de protecție obținut de fosta parteneră este valabil până la finalul lunii martie. 

„Justițiarul de Berceni” și-a hărțuit mai multe foste partenere

Este în continuare influencer pe internet 

27.000 este numărul de urmăritori pe care Justițiarul îi are pe Facebook și 40.000 pe Instagram. Pe canalul de TikTok, unde postează constant clipuri, a strâns de asemenea peste 100.000 de urmăritori. Acesta pretinde că demască public pedofili și că le face dreptate unor fete ademenite și hărțuite pe internet.

În 19 noiembrie, după ce pe platforma socială Reddit au apărut mai multe mărturii anonime ale fostelor partenere care au acuzat că au fost hărțuite de Justițiar, Constandachi a anunțat că ia „o pauză”. El a continuat însă să publice filmări de la „prinderea” presupușilor pedofili.

Cele mai recente video-uri de la acțiuni pe care le-a postat sunt de pe 18 și 22 februarie. Împreună acestea au strâns peste 100.000 de vizualizări pe YouTube.

A încălcat ordinul de protecție

Diana a depus încă de acum doi ani plângere împotriva Justițiarului de Berceni, după ce, la finalul unei despărțiri, acesta a asaltat-o cu sute de apeluri, mesaje și e-mailuri trimise săptămâni la rând.

Constandachi a vizitat-o de mai multe ori la ea la apartament, uneori chiar în toiul nopții, și chiar a urcat în balconul ei și i-a bătut în geam, după cum arată înregistrările publicate de Libertatea în noiembrie anul trecut.

Chiar în ziua în care poliția i-a montat brățara de monitorizare, Justițiarul a încălcat ordinul de protecție.

Justițiarul: „Filmarea din scara blocului este scoasă din context”

La câteva ore după publicarea articolului, Alexandru Constandachi, „Justițiarul de Berceni”, a trimis ziarului un drept la replică. El neagă faptul că incidentele din septembrie 2020 s-au desfășurat așa cum a relatat Diana, fosta sa parteneră.

„Nu m-am urcat niciodată la balconul fostei partenere și nici nu am aruncat cu pietre în geam”, a spus el, în mesajul către ziar. El se referă la noaptea de 18 septembrie, când, a povestit Diana, care a înregistrat momentul, a urcat pe acoperișul unei construcții de lângă blocul în care locuiește ea și a bătut în termopanul balconului, strigând că o va vizita în fiecare noapte dacă nu vorbește cu el. „I’ll come every night so please talk to me. I’m fucking desperate here” („Voi veni în fiecare noapte, te rog, vorbește cu mine. Sunt disperat”, n.r.), i-a strigat atunci Justițiarul, conform înregistrării pe care Diana a depus-o la poliție.

Despre agresiunea din scara blocului, care a avut loc cu trei zile înainte și care a fost înregistrată de camerele de supraveghere din bloc, spune că este „scoasă din context”. Justițiarul a atașat e-mailului o captură din conversația avută cu Diana a doua zi, spunând că aceasta surprinde „comportamentul agresiv verbal al partenerei mele, comportament ce nu poate reprezenta o persoana speriată”. În dialogul dintre cei doi de pe WhatsApp, care nu are legătură cu incidentul din scara blocului, ori cu articolul de față, Diana îi reproșează că ieșea cu alte fete cât încă cei doi erau împreună.

În final, Constandachi susține că fosta lui parteneră „a mințit în chestionarul de risc, declarând că aș deține arme de foc, că aș avea un comportament violent”, pentru a obține ordin de protecție împotriva lui și pentru ca poliția să-l monitorizeze prin brățară electronică. Pe baza dovezilor prezentate și ținând de asemenea cont de existența unei alte plângeri depuse de Diana cu doi ani înainte, Poliția a decis că vloggerul reprezintă un risc și că este necesară această măsură.

Prezentăm integral dreptul la replică al lui Alexandru Constandachi, așa cum ne-a fost transmis:

„Ca urmare a informațiilor eronate publicate constant de către dumneavoastră, doresc să fac următoarele precizări:

Nu m-am urcat niciodată la balconul fostei partenere și nici nu am aruncat cu pietre în geam, aceste afirmații fiind preluate fără nicio dovada reala, ci bazându-se pe un videoclip unde se aude vocea mea doar.

În continuare, pentru a dovedi ca filmarea din scara blocului din data de 15.09.2020 este scoasa din context si folosita pentru a portretiza o agresiune, atașez conversația din ziua următoare, unde se observă comportamentul agresiv verbal al partenerei mele, comportament ce nu poate reprezenta o persoana speriată.

În încheiere, subliniez că brățara de monitorizare mi-a fost pusă ca urmare a unor amenințări primite de fosta mea parteneră, amenințări ce nu au venit din partea mea și nici nu s-a dovedit acest lucru, și ca urmare a faptului ca aceasta a mințit în chestionarul de risc, declarând că aș deține arme de foc, că aș avea un comportament violent, că alte persoane din anturajul meu ii vor răul fizic și că aș fi urmărit penal în alte dosare de hărțuire, lucruri complet neadevărate”. 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...