17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăClujParcul Feroviarilor se finalizează anul acesta

Parcul Feroviarilor se finalizează anul acesta

Articole Similare

Municipalitatea clujeană amintește că anul acesta se va finaliza un proiect important pentru comunitate, și anume un parc mult ateptat de cetățeni.

Parcul Feroviarilor se va finaliza anul acesta. El va cuprinde 5 ha de spații verzi, 510 arbori cu balot plantați în plus și 30.458 exemplare vegetație de talie mică.

„Lucrările pentru reamenajarea integrală a suprafeței de 5,3 ha a Parcului Feroviarilor avansează. Prin acest proiect clujenii vor beneficia de un nou spațiu verde de calitate. Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară.

Vegetația existentă formată din 180 de arbori a fost păstrată. Zona verde va fi suplimentată prin plantarea a 510 noi arbori cu balot și 30.458 exemplare vegetație de talie mică: garduri vii, masive vegetație în zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile și pentru acoperire taluzuri. Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp”, a spus primarul Emil Boc. Astfel, lucrările importante aflate în derulare și care vizează reabilitatrea parcului au ]n vedere: un pavilion închis multifuncțional, pavilion deschis intrare principală Sud, pavilion deschis intrare principală Nord-Est, pavilion deschis intrare secundară, pavilion deschis circular, pavilion închis spații tehnice, pavilion închis, grupuri sanitare, amfiteatru 1, amfiteatru 2, amenajare lacuri de retenție, platformă de odihnă, rigolă naturală deschisă (biofiltru), sistem alei sistematizare pe verticală, amenajări peisagere, montaj echipamente instalații sanitare. De asemenea, se are în vedere reabilitarea străzii Parcul Feroviarilor care presupune: desfacere trotuare, frezare parte carosabilă și reabilitarea a două pasarele pietonale peste râul Someș: pasarela pietonală 1, pasarela pietonală 2.

Valoarea lucrărilor este de 43.999.114,63 lei cu TVA.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...