22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateS-a vândut Dinamo! Cine este cumpărătorul

S-a vândut Dinamo! Cine este cumpărătorul

Articole Similare

În această dimineață, interesul firmei Red&White pentru Dinamo s-a certificat. Din sursele ProSport, Dorin Șerdean a acceptat oferta, iar mâine, într-o conferință de presă sau printr-un comunicat, Red&White o să anunțe parafarea înțelegerii.

e mai bine de o săptămână, în spatele cortinei, reprezentanții firmei Red&White 2022 Management SRL și Dorin Șerdean au intensificat negocierile secrete pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni deținut de omul de afaceri ardelean prin firma Lotus. Red&White intenționează să cumpere și o parte din pachetul deținut de Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”. În acest sens, fanii din programul DDB au fost invitați să voteze în cadrul unui sondaj postat în miez de noapte.

„Red&White” a fost înființată în octombrie 2022 și, conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, are drept asociați pe Andrei Nicolescu, cu 60%, respectiv Eugen Gheorghe Voicu, cu 40%. Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special de la Dinamo, figurează ca administrator al societății.

Dacă pe Andrei Nicolescu, bun prieten cu antrenorul Ovidiu Burcă, fanii îl știu în urma implicării sale la Academia Rapid, Eugen Voicu este fondatorul și acționarul majoritar al firmei Certivest, cea mai mare societate independentă din România de administrare a investițiilor. De altfel, Certinvest și Red &White au sediul în aceeași clădire din București.

Negocieri aprinse și deschise. Se semnează în acest final de săptămână?

Dar să revenim la negocierile cu Dorin Șerdean. Din informațiile noastre, în ultima săptămână, între fostul președinte executiv al „câinilor” și Andrei Nicolescu, Vlad Iacob, Dorin Iacob și Eugen Voicu au existat mai multe runde de negocieri, față în față sau prin Internet.

La începutul lunii februarie, Șerdean a primit o ofertă de 400.000 euro din partea „Red&White” , de atunci discuțiile pentru parafarea înțelegerii fiind deschise și aprinse pe marginea unor puncte/solicitări din contractul propus de „potențialii investitori”. Mai mult, așa cum este menționat și în sondajul din DDB, cei de la „Red&White” doresc să cumpere și 10% din acțiunile APCH.

Nicolescu, Voicu și familia Iacob au fost, împreună, la meciul de handbal

Reporterul ProSport i-a surprins, joi, în tribunele de la Sala Polivalentă, acolo unde s-a disputat meciul de handbal din Champions League dintre Dinamo și GOG, pe oamenii care se află în mijlocul acestor negocieri. Andrei Nicolescu, Dorin și Vlad Iacob și Eugen Voicu au urmărit, împreună, partida „dulăilor”. Imediat după meci, mai precis la ora 22 și 30, pe pagina DDB a fost postat sondajul în care se poate vota până în această seară, mai precis la simbolica oră 19:48.

Sursele ProSport spun că, în spatele Red&White 2022 s-ar afla și alți oameni de afaceri care, pentru moment, doresc să rămână discreți, printre ei fiind și doi dintre cei trei asociați ai firmei One, societate care a negociat, în vara anului trecut, prin intermediul familiei Iacob, preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dorin Șerdean. În acest context, Red&White pare mai mult un paravan pentru alți oameni de afaceri strânși în jurul lui Nicolescu și Voicu. De notat că, în luna august 2022, Andrei Nicolescu a creditat SC Dinamo 1948 SA cu aproximativ 100.000 euro, sumă virată în două tranșe, 415.000 lei, respectiv 15.000 euro, scrie prosport.ro.

Comunicat de presă

SCHIMBARE FUNDAMENTALA LA DINAMO

Dinamo 1948 S.A., prin Administratorul Special Vlad Iacob informează:

Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din actiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%).

În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale:

• elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare;

• asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off;

• îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor.

In acest context Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliul de Administrație al Red&White 2022 Management a declarat:

“Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club. Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate.”

La rândul său, Andrei Nicolescu, care își va asuma responsabilitatea de Președinte – Director General al clubului, a afirmat:

“Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu si contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – in calitate de administrator special, cat si pe implicarea si know-how-ul administratorului judiciar Razvan Zavaleanu – piloni de baza in proiect, și esential, pe unitatea intregii echipe. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități”,

În perioada imediat următoare se va stabili noua structură de management, iar până în data de 3 martie 2023 va fi organizată o conferință de presă pentru a prezenta viziunea și prioritățile noului acționariat.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...