20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăClujAcord de parteneriat pentru întreținerea unui parc clujean

Acord de parteneriat pentru întreținerea unui parc clujean

Articole Similare

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind încheierea Acordului de parteneriat între Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Municipiul Cluj-Napoca, în vederea realizării în comun a proiectului de interes public local „Parcul public agrobotanic Iuliu Prodan.

Unul dintre obiectivele municipalității clujene este înverzirea orașului prin modernizarea și crearea a cât mai multor parcuri și alte astfel de spații verzi, care joacă un rol semnificativ în promovarea sănătății populației urbane. Municipalitatea argumentează că analizând strategiile autorităților locale se observă că un loc important îl ocupă proiectele de amenajare, dotarea și întreținerea spațiilor verzi, Cluj-Napoca având deja mai multe astfel de proiecte în derulare.

Printr-o hotărâre de consiliu ocal din 2012 a fost aprobată asocierea orașului nostru și USAMV în vederea exploatării și amenajării unui parc public sub denumirea Parc agrobotanic Iuliu Prodan, fiind astfel încheiat un contract de asociere care în prezent, a încetat datorită finalizării perioadei pentru care a fost încheiat. Parcul este situat în Cluj-Napoca, pe Calea Mănăștur, și are o suprafață de 30.950 mp. Accesul în interior se face din cartierul Zorilor, pe poarta principală de intrare, iar suprafața parcului este împrejmuită cu gard.

Pentru readucerea în circuitul urban al parcului și transformarea sa în spațiu public, s-au realizat alei care urmăresc linia naturală a terenului. Totodată, în interiorul parcului, există un bazin de apă aflat într-o avansată stare de degradare și care nu mai prezintă utilitate. În momentul actual parcul este dotat cu mai multe utilități.

Concret, obiectivul acordului de parteneriat îl constituie colaborarea celor două părți implicate în vederea realizării în comun a proiectului, prin amenajarea, dotarea și întreținerea parcului public agrobotanic Iuliu Prodan.

A.M.C.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...