17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăClujCâte mașini se ridică zilnic la Cluj-Napoca

Câte mașini se ridică zilnic la Cluj-Napoca

Articole Similare

În analiza activităţii Poliţiei Locale se arată că peste 5.200 de autovehicule parcate neregulamentar au fost ridicate pe parcursul anului trecut de pe raza municipiului Cluj-Napoca de poliţiştii locali.

În documentul ce va fi supus aprobării Consiliului local în ședința din 3 martie se arată că pe fondul parcării neregulamentare au fost ridicate 5217 mașini, mai puține cu 46 față de 2021. Asta înseamnă că în medie la Cluj-Napoca se ridică 14 mașini zilnic. Majoritatea maşinilor ridicate provin din județul Cluj, respectiv 2.692. Alte 412 de maşini ridicate erau înmatriculate în Bucureşti, 203 din Bistriţa-Năsăud, 175 din Albă, 202 din Sălaj și 138 erau înmatriculate în străinătate.

Măsura a fost luată după ce conducătorii acestor autovehicule au încălcat prevederile OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Aceştia s-au ales atât cu amendă sau avertisment ca sancțiune principală, cât și cu mașinile ridicate. Recuperarea maşinii s-a putut face doar după plata cheltuielilor aferente ridicării și depozitării autovehiculului.

Măsura ridicării maşinilor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost aplicată începând cu 9 februarie 2017 în conformitate cu prevederile HG nr. 965/2016, privind circulaţia pe drumurile publice, pentru modificarea OUG nr. 195/2002, republicată, aprobat prin HG nr. 1391/2006 şi HCL nr. 21/2017.

Această măsură se aplică în cazuri precum: oprirea/staţionarea autovehiculelor în staţiile CTP, pe benzile de urgenţă şi cele de siguranţă, în intersecţii şi sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidenţiale/pietonale, pe trotuare şi piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gospodăreşti sau a diverselor accese auto, precum şi în alte situaţii, conform legislaţiei în vigoare.

O altă activitate desfăşurată de poliţiştii locali a vizat identificarea și ridicarea autoturismelor din categoria celor abandonate și fără stăpân. Astfel, în urma acțiunilor desfășurate în acest sens au fost ridicate de pe domeniul public al statului în baza Legii nr. 421/2002 un număr de 162 de autovehicule iar un număr de 1497 au fost retrase de pe domeniul public în urma somațiilor transmise proprietarilor.

Tot anul trecut, polițiștii locali au ridicat 1461 de trotinete electrice staționate neregulamentar.

 

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...