24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneCutremur total la Moscova! Rusia va fi atacată? Anunţul făcut chiar de...

Cutremur total la Moscova! Rusia va fi atacată? Anunţul făcut chiar de americani

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Cutremur total în Rusia! Acest teritoriu al Federaţiei Ruse, care nu este însă recunoscut ca atare de Ucraina şi nici de majoritatea comunităţii internaţionale, urmează să fie atacat şi cucerit până la finalul verii. A spus-o clar un cunoscut general american.

Aflat la Bucureşti pentru conferinţa „Unmanned Systems Forum”, organizată de New Strategy Center în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, generalul american Ben Hodges a dat un verdict care a trimis o adevărată undă de şoc la Moscova.

Anunţul care a îngrozit toată Rusia! Ucraina va cuceri toată Crimeea până la finalul verii. Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, va fi cucerită de Ucraina chiar în următoarele luni, afirmă gen. Hodges.

Mai mult, generalul american este sigur că Ucraina va câştiga războiul pornit de Vladimir Putin în urmă cu un an de zile.

„Ucraina cu siguranță va câștiga, Acest câștig înseamnă recuperarea tuturor teritoriilor. Cred că până la finalul verii acesteia vor recupera Crimeea, ceea ce este cel mai important lucru”, a afirmat generalul Ben Hodges.

Lupta pentru Crimeea va fi una decisivă, spune generalul american, iar ţările occidentale trebuie să rămâne unite şi să livreze Ucrainei tot ceea ce a fost promis în materie de arme şi muniţii.

„Este un teren decisiv. Dacă noi, Vestul, rămânem împreună, dacă le livrăm tot ceea ce le-am promis, dacă livrăm mai multe rachete de precizie cu rază lungă de acțiune, atunci absolut, Ucraina va elibera Crimeea până la sfârșitul verii”, a mai declarat gen. Hodges pentru Defense România.

Armata română va cumpăra drone, inclusiv celebrele Bayraktar TB2
La conferinţa respectivă a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Potrivit unui comunicat oficial al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), ministrul a vorbit despre importanța sistemelor fără pilot în războiul modern.

MApN „are, în derulare, mai multe programe de înzestrare importante în acest segment. Anul trecut a fost lansată licitația pentru achiziția de sisteme portabile de combatere a sistemelor de aeronave fără pilot la bord, de tipul UAS și Small UAS, pentru Forțele Terestre.

De asemenea, la sfârșitul lunii decembrie, a fost semnat un acord cadru de achiziționare a șapte sisteme UAS Watchkeeper X, din Israel, care vor intra în dotarea Armatei României.

Totodată, a fost obținută aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziția de sisteme Bayraktar TB2, cu muniția aferentă și suportul logistic inițial”, se arată într-un comunicat oficial al instituţiei.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...