17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăClujProbleme cu disciplina la Poliția Locală Cluj-Napoca

Probleme cu disciplina la Poliția Locală Cluj-Napoca

Articole Similare

Mai mulți polițiști locali clujeni au fost trimiși anul trecut în fața Comisiei de Disciplină pentru diverse abateri. Potrivit datelor prezentate de Primăria Cluj-Napoca, în urma anchetei disciplinare, șase dintre aceștia au fost sancționați ca urmare a deficiențelor constatate.

„Disciplina în cadrul Direcției Generale Poliția Locală este factorul de bază în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse. În perioada analizață la nivelul Direcției Generale Politia Locală, au fost trimiși în fata Comisiei de Disciplină, cercetați, sancționați un număr de 6 polițiști locali pentru abateri de la disciplina muncii”, arată Primăria Cluj-Napoca.

În anul 2020, în cadrul Comisiei de disciplină a Municipiului Cluj-Napoca au fost cercetaţi disciplinar 10 poliţişti locali, iar în anul 2021 au fost cercetaţi disciplinar 6 poliţişti locali. Poliţiștii locali au fost sancţionaţi de către Comisia de disciplină pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu prevăzute în fişa postului şi în procedurile operaţionale de la nivelul serviciilor, abateri de la codul de conduită şi de la regulatnentul intern al salariaţilor Primăriei municipiului Cluj-Napoca şi pentru îndeplinirea defectuoasă/încălcarea atribuţillor de serviciu.

Sancţiunile aplicate au fost mustrarea scrisă şi diminuarea drepturilor salariale cu 5-10% pe o perioadă de până la 3 luni, conform prevederilor art. 492 alin. (3) lit. a) şi b) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, individualizarea sancţiunilor realizându-se cu aplicarea art. 492 alin. (6) din acelaşi act normativ.

La nivelul Direcției Generale Poliția Locală Cluj-Napoca sunt prevăzute 321 de posturi. Dintre acestea sunt ocupate 272. În cadrul structurii sunt prevăzute 20 de posturi de conducere. Polițiștii locali clujeni au în dotare 35 de autoturisme, cinci autoutilitare, două microbuze, două biciclete electrice, un scuter electric și șase ninebot-uri, 15 camere video și 40 de aparate de fotografiat.

S.P.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...