34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneRăzboiul din Ucraina, ziua 367. Zelenski ar dori să aibă „o întâlnire...

Războiul din Ucraina, ziua 367. Zelenski ar dori să aibă „o întâlnire bilaterală cu liderul chinez Xi Jinping”

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Războiul din Ucraina, ziua 367. Întrebat la conferința de presă cum plănuiește să aducă alături de el țările care sunt îndepărtate geopolitic din Ucraina, Zelenski a spus că intenționează să se întâlnească cu Xi Jinping.

Războiul din Ucraina, ziua 367. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus că intenționează să se întâlnească cu Xi Jinping: „Cred că acest lucru ar fi benefic atât pentru statele noastre, cât și pentru securitatea lumii, a spus el, adăugând: „China și Ucraina au o cifră de afaceri foarte mare”.

„Nu este doar o chestiune de război. Suntem țări care sunt interesate să mențină o relație economică”, a continuat Zelenski. „Din câte știu eu, China respectă integritatea teritorială, din punct de vedere istoric, a respectat-o ​​și, prin urmare, trebuie să facă tot ce poate pentru ca Federația Rusă să părăsească teritoriul nostru, deoarece asta ar însemna respectarea suveranității și integrității teritoriale”.

Rusia laudă planul de pace al Chinei, acuzând Ucraina și Occidentul pentru lipsa negocierilor
Ministerul de Externe al Rusiei și-a exprimat vineri aprecierea pentru propunerea de pace chineză asupra Ucrainei, declarând că Moscova este deschisă să atingă obiectivele așa-numitei sale „operațiuni militare speciale” prin mijloace politice și diplomatice.

În documentul recent lansat, Ministerul de Externe al Chinei a cerut reluarea discuțiilor de pace și încetarea sancțiunilor unilaterale și și-a subliniat opoziția față de utilizarea armelor nucleare.

„Împărtășim părerile Beijingului”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei într-un comunicat. Acesta a continuat să numească „refuzul documentat” al Kievului de a negocia „principalul obstacol” în calea unei reglementări pașnice.

Zelenski spune că Rusia trebuie oprită de la destabilizarea Moldovei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia va continua să încerce să destabilizeze Republica Moldova și că încercările Moscovei ar trebui oprite cu „mai multe arme” și „mai multe sancțiuni”.

Comentariile lui Zelenski au venit după ce Rusia a încercat să schimbe povestea vineri, susținând că Kievul a provocat tensiuni în ţara vecină de la granița de sud, nu Moscova.

Zelenski a spus că guvernul său respectă integritatea teritorială a Moldovei și că Transnistria – o fărâmă de pământ în care Rusia a introdus o așa-numită forță de menținere a păcii pentru a sprijini separatiștii pro-Moscova – este inclusă în acel teritoriu de drept al Republicii Moldova.

„Putin trebuie să arate succese și victorii. Dar nu va exista nicio victorie pe câmpul de luptă din Ucraina. Prin urmare, poate merge în căutarea succesului acolo unde există puncte slabe. Cred că este important să oprim aceste încercări cu mai multe arme, mai multe sancțiuni”, a adăugat el.

Zelenski a declarat că cea mai grea întrebare este despre familie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că întrebarea personală despre modul în care el și familia sa fac față realității războiului este „cea mai grea” dintre toate întrebările care i-au fost adresate în timpul unei conferințe de presă de vineri, la marcarea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Întrebarea despre familia lui Zelenski a fost ultima la conferința de presă: „Întrebarea finală este cea mai grea. Îi iubesc, desigur. Îmi iubesc soția, copiii, ei sunt oamenii principali pentru mine. Nu-i văd des. Părinții mei – nu-i văd deloc”, a spus el.

Şi continuă: „Principalul este să nu-i dezamăgesc. Principalul lucru este ca copiii mei să fie mândri de mine. Și mă bucur că sunt în Ucraina, că învață în școli ucrainene. Este important să-ți ai copiii aici, pentru că țara este aici, pentru că aici mor băieți și fete”, a spus el.

Zelenski a mai adăugat că este „incredibil de norocos” cu familia și cu țara sa.

Lideri din întreaga lume au transmis mesaje de sprijin la un an de la invazia Rusiei

Jill Biden, Joe Biden, Regele Charle al III-lea, Antony Blinken, Liderii G7, Kamala Harris, Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, sunt o parte dintre cei care au transmis încurajări Ucrainei promițând că vor continua sprijinul pentru Ucraina.

Între timp, zeci de persoane au fost reţinute, vineri, de poliţie în Rusia pentru că au participat la acțiuni de comemorare a unui an de la declanşarea invaziei în Ucraina. La Moscova, cel puţin trei persoane care au depus flori la un monument dedicat poetei ucrainene Lesia Ukrainka au fost imediat reţinute de poliţie, a semnalat centrul pentru drepturile omului OVD-Info.

Una dintre persoane depunea flori la monument, însă în acelaşi moment a fost reţinută de forţele de securitate şi buchetul a fost luat. Cel puţin 15 persoane au fost reţinute în timp ce depuneau flori la monumentul scriitorului ucrainean Taras Şevcenko în Sankt Petersburg.

Anul trecut, poliţia a reţinut peste 4.300 de persoane la protestele organizate în Rusia împotriva invaziei în Ucraina. Moscova a introdus noi legi aspre care prevăd amenzi sau pedepse cu închisoarea pentru cei care discreditează armata sau critică războiul din Ucraina, numit oficial de administrația rusă operaţiune militară specială, informează CNN

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...