22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneUcraina salută noua atitudine a Chinei

Ucraina salută noua atitudine a Chinei

Articole Similare

Preşedintele Volodimir Zelenski a salutat vineri „unele elemente” ale propunerii chineze de încetare a focului în războiul dintre Rusia şi Ucraina şi şi-ar dori o întâlnire cu preşedintele Xi Jinping, dar a declarat că doar ţara în care se poartă un război ar trebui să fie iniţiatoarea unui plan de pace.

 

„Este un semnal important că se pregătesc să ia parte la această temă”, a declarat Zelenski într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev, referindu-se la oferta Chinei de a negocia pacea. „Până acum, văd acest lucru ca pe un semnal – nu ştiu ce se va întâmpla mai târziu”, a adăugat el.

Zelenski a declarat că, în opinia sa, China nu a oferit un plan concret de pace, ci doar câteva „gânduri”.

El a avertizat însă Beijingul în privinţa furnizării de arme Moscovei. „Îmi doresc foarte mult să cred că China nu va livra arme Rusiei, iar pentru mine acest lucru este foarte important”, a spus el. „Acesta este punctul numărul unu”, a adăugat Zelenski.

Liderul ucrainean a mai spus că orice plan care nu ar include o retragere totală a trupelor ruseşti ar fi inacceptabil pentru Kiev.

Zelenski a spus că intenţionează să se întâlnească cu preşedintele chinez Xi Jinping, dar nu a precizat când ar putea avea loc o astfel de întâlnire.

Uniunea Crescătorilor de Păsări: produsele provenite din lanţul de producţie avicolă din România sunt sănătoase

„Am de gând să mă întâlnesc cu Xi Jinping şi cred că acest lucru va fi benefic pentru ţările noastre şi pentru securitatea în lume”, a declarat Zelenski.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...