22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăActualitateA murit Victor Babiuc, fostul ministru al Apărării

A murit Victor Babiuc, fostul ministru al Apărării

Articole Similare

Fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc s-a stins din viață în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.

Acesta a fost un politician cunoscut după 1989, retras din spațiul public de mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român.

Mai exact, acesta a fost deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României.

Anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de către scriitorul Radu F. Alexandru.

”În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție.

Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru pe Facebook.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...