24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneCongresul Deputaților Poporului din Rusia cere dizolvarea Federației Ruse, înlăturarea președintelui Putin...

Congresul Deputaților Poporului din Rusia cere dizolvarea Federației Ruse, înlăturarea președintelui Putin și înființarea unei noi Republici

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Un important lider al opoziției ruse susține că Vladimir Putin împinge Rusia pe calea unui război civil. Andrei Sidelnikov, un activist al opoziției prodemocrație ce se propune drept alternativă la regimul de la Kremlin susține că războiul din Ucraina va grăbi dezintegrarea statului rus, scrie express.co.uk.

Avertismentul opozanților lui Putin

Anunțul său are loc în contextul în care Congresul Deputaților Poporului, un forum al politicienilor anti-Vladimir Putin, s-a întrunit săptămâna trecută într-o conferință la Varșovia. Prima întrunire a avut loc în noiembrie anul trecut, de asemenea în Polonia.

„Nu am de gând să amăgesc pe nimeni. Un eventual transfer de putere în Rusia nu poate fi realizat pe cale pașnică în nicio circumstanță. Motivul îl constituie cei 23 de ani de politici ai lui Putin. Doar prin folosirea forței se poate schimba ceva. Putin nu doar că a dus Rusia pe calea războiului, făcând din această țară o amenințare pentru întreaga lume.

El a adus țara în pragul dezintegrării și al războiului civil. Cu toate că realitatea este că astăzi nu avem încă capacitatea de a schimba prin forță conducerea, totuși pregătirile în acest sens au început deja”, a afirmat Sidelnikov pentru publicația britanică.

Luptătorii din Legiunea Libertate pentru Rusia vor juca un rol esențial în răsturnarea lui Putin și al regimului său dictatorial, întrucât acești voluntari ruși „nu văd nicio altă posibilitate în afara utilizării forței pentru a schimba regimul actual din Rusia”.

Andrei Sidelnikov are o experiență extinsă în politica rusă

Andrei Sidelnikov are o experiență extinsă în politica rusă, acționând inițial ca unul dintre liderii Partidului Liberal al lui Boris Berezovski, înainte de a contribui la înființarea Uniunii Forțelor Dreapte în 1999 și ai cărei susținători i-au inclus și pe Boris Nemțov și Egor Gaidar.

Activistul anti-Putin este membru al Consiliului Executiv al Congresului Deputaților Poporului (CPD), care s-a întrunit săptămâna trecută pentru o sesiune de patru zile la Varșovia, la un an de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin.

CPD este un forum politic al politicienilor anti-Putin hotărâți să răstoarne actualul regim dictatorial și să construiască o Rusie democratică. Prima sesiune a avut loc în noiembrie anul trecut, tot în Polonia.

Sidelnikov a declarat pentru Express că înlăturarea lui Putin de la putere poate fi realizată doar printr-o revoltă armată și că pașii în acest scop sunt deja în curs.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...