34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitatePână la ce vârstă se bea laptele. Ce este intoleranța la lactoză

Până la ce vârstă se bea laptele. Ce este intoleranța la lactoză

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Până la ce vârstă se bea laptele. Ce probleme poate cauza. Laptele este cu siguranță un aliment bogat în nenumărate vitamine și minerale. Este recomandat celor mici, însă ce se întâmplă cu adulții?

Unii spun că laptele trebuie băut doar în timp ce organismul este în creștere, iar adulții ar fi bine să îl evite.

În ceea ce privește limita de vârstă până la care poți să bei lapte, aceasta este exclusă, și oricine poate consuma lapte indiferent de câți ani are. Un nutriționist a explicat care sunt beneficiile laptelui, dar și de ce unele persoane Aung târziu să renunțe la el.

Până la ce vârstă se bea laptele. Ce este intoleranța la lactoză

„Sunt niște exagerări uneori. Sunt foarte multe traduceri care nu sunt corecte. De lapte, în mod clar, avem nevoie. Avem calciu, aminoazici și în funcție de intoleranță, dacă este reală și au fost dozate în laborator anumiți factor, vom vedea IgA și IgM pentru lactoză, pentru proteina din lapte, chiar și din brânză.

Caseina de multe ori crează probleme, dar celor foarte mici și pe măsură ce cresc acest intoleranțe și alergii se remit. Dacă există totuși probleme, atunci încercăm să găsim soluții, un surogat, un lapte de orez… vorbim de copii acum. Medicul pediatru va recomanda ceva la care copilul să nu fie intolerant și să crească acel copil, a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, DC Medical.

Referitor la alimentele derivate din lapte, cea mai bună brânză pentru adulți este considerat cașul nesărat, fiindcă nu aduce probleme tensiunii arteriale.

De asemenea, urda este considerată și ea foarte bună pentru persoanele mature, iar laptele fără lactoză este foarte sănătos pentru cei care au intoleranță la această substanță.

Până la ce vârstă se bea laptele. Ce este intoleranța la lactoză

Ce este lactoza și ce trebuie să știm despre ea? Specialiștii în nutriție spun că lactoza este un tip de zahăr care se găsește în mod natural în lapte. Producătorii au găsit însă o metodă prin care să scape de această substanță, introducând lactază, o enzimă produsă de persoanele care tolerează produsele lactate, care descompune lactoza în organism.

Drept urmare, se obține laptele fără lactoză, care are aceleași proprietăți și beneficii pentru organismul uman ca și cel neprocesat. Datele oficiale arată că la momentul actual, aproximativ 75% din populația globală își pierde capacitatea de a procesa lactoza, pe măsură ce îmbătrânește.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...