24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneStrategia pregătită în secret de Ucraina! Cum vrea să contracareze ofensiva Rusiei...

Strategia pregătită în secret de Ucraina! Cum vrea să contracareze ofensiva Rusiei de la sfârșitul lunii februarie

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Vineri, 24 februarie 2023, s-a împlinit un an de la declanșarea conflictului armat din Ucraina, cel care a readus în atenția lumii ordinea mondială.

Ucrainenii rezistă eroic cu un sprijin masiv al Occidentului și al NATO. De partea cealaltă, Rusia ține cu dinții de teritoriile cucerite, pregătind totodată o ofensivă de sfârșit de iarnă prin care speră să dea lovitura finală inamicului.

Invitatul jurnalistului Mirel Curea în podcastul „HAI Live” de pe canalul de Youtube „HAI România!” a fost generalul locotenent (r) Cătălin Tomescu, fost comandant al corpului multinațional SudEst fost comandant al corpului multinațional SudEst al NATO.

În această calitate este avizat să comenteze tacticile de luptă ale combatantelor din orice război contemporan cum este și cel din Ucraina, care a rescris total paragadigma.

Gen. Tomescu: Rusia și-a supraapreciat propriile forțe

Chestionat de gazda emisiunii cum ar putea Ucraina să iasă învingătoare în fața unei ofensive a Armatei ruse pe care aceasta a promovat-o mereu ca fiind distrugătoare, poate chiar asaltul final, Cătălin Tomescu a explicat că finalul iernii și începutul primăverii vor marca o reașezare radicală a forțelor celor două combatante pe câmpul de luptă.

Astfel, apreciază generalul NATO, Ucraina trebuie să profite de slăbiciunile pe care le-a trădat până acum armata invadatoare a Federației Ruse în decursul unui an de război. „Rusia și-a supraapreciat propriile forțe”, a remarcat invitatul în studioul EVZ-Capital, care a enumerat și comentat principalele puncte slabe ale oamenilor lui Putin, prima fiind cunoașterea precară a tehnicii de luptă. Expertul militar consideră cu Rusia nu mai poate cuceri Odessa, un punct nodal în strategia Kremlinului, atât militar cât și moral.

Strategia abilă cu care Ucraina își poate elibera teritoriul

Cât despre șansele Ucrainei de a respinge ofensiva rusă nimicitoare care se anunță la finalul iernii sau începutul primăverii, aceasta trebuie să facă tot posibilul să o contracareze cu multă determinare.

„Mi-aș concentra eforturile pe direcția Donbass-Nord, acolo ar fi axa mea principală de apărat, fiindcă acolo văd că rusul plusează din ce în ce mai mult. Aș căuta să țin terenul cu pierderi cât mai puține până îmi vin și mie tancurile și Blade-urile. Sunt informații că Blade-urile deja au ajuns în Polonia, tancurile Leopard sunt deja acolo. Aș ține cât mai mult terenul la linia de contact actuală și mi-aș pregăti o linie de apărare serioasă. Una dintre condițiile principale de trecere la contraofensivă este ca inamicul să fie oprit”, a observat Cătălin Tomescu.

Apoi, recomandă strategul militar, Ucraina ar trebui să blocheze armata Rusiei în perimetrul Crimeea pentru a nu se îndrepta spre Herson așa cum intenționează.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...