34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăBucurestiDe 1 martie, Jandarmeria Română va oferi doamnelor și domnișoarelor în București,...

De 1 martie, Jandarmeria Română va oferi doamnelor și domnișoarelor în București, lecții de echitație gratuite

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Jandarmeria Română va oferi, cu ocazia zilei de 1 martie, lecții gratuite de echitație doamnelor și domnișoarelor din București. Această inițiativă este menită să ofere un mărțișor special pentru femei, iar lecțiile vor fi organizate la Detașamentul de Cavalerie „Felix Țopescu”. Doritoarele vor avea ocazia să învețe cum să călărească și să facă plimbări cu caii de serviciu ai Jandarmeriei. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției.

Participantele vor beneficia de îndrumarea personalului specializat al Jandarmeriei Române și vor avea ocazia să facă plimbări pe caii de serviciu ai instituției. Pentru a participa, femeile trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani și să se înscrie prin e-mail la adresa presa_jr@mai.gov.ro. Lecțiile vor avea loc la Detașamentul de Cavalerie „Felix Țopescu” din București, situat pe strada Aleea Privighetorilor, nr. 3, Sector 1, în apropierea Academiei de Poliție.

Lecțiile vor fi desfășurate între orele 10:00 și 16:00, sub îndrumarea personalului specializat al Detașamentului de Cavalerie „Felix Țopescu” al Jandarmeriei Române. Participanții trebuie să aibă un echipament adecvat pentru echitație și să aducă cu ei morcovi, mere sau cubulețe de zahăr ca recompensă pentru cai. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite AICI.

Muzeul Național al Țăranului Român oferă o soluție pentru cei care încă nu au găsit un mărțișor adecvat pentru persoanele dragi: Târgul Mărțișorului. Acesta se desfășoară în incinta muzeului și va fi deschis până pe 1 martie. Participanții pot găsi aici multe obiecte lucrate manual, care transmit semnificația zilei de mărțișor, precum și produse alimentare și naturale. Evenimentul este organizat de peste 20 de ani de către Muzeul Național al Țăranului Român și își propune să transmită povestea mărțișorului prin creațiile realizate de artiști tineri, designeri sau arhitecți.

Pe lângă obiectele de artă, vizitatorii pot cumpăra și produse alimentare naturale, cum ar fi turtă dulce, prăjituri de casă și produse de patiserie din diverse regiuni ale țării, precum Bucovina, Alexandria, Baia Mare, Buzău sau Ilfov. De asemenea, pot achiziționa ceaiuri și plante medicinale din Dâmbovița.

Târgul are loc în curtea interioară a Muzeului, pe Aleea Samurcaș, în sala Acvariu, în holul de intrare și în Studioul Horia Bernea.

Intrarea la târg costă:

  • adulți: 12 lei,
  • pensionari: 6 lei,
  • elevi, studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor: 3 lei.

Biletele se pot achiziționa și online, făcând clic pe ACEST link.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...