24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăEconomicIndustria românească de asigurări plăteşte, zilnic, despăgubiri de circa 3,7 milioane de...

Industria românească de asigurări plăteşte, zilnic, despăgubiri de circa 3,7 milioane de euro

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Industria românească de asigurări plăteşte, în medie, despăgubiri de circa 3,7 milioane de euro, în fiecare zi, din care două milioane de euro pe RCA, a declarat, luni, la evenimentul de listare a acţiunilor Millenium Insurance Broker (MIB) pe piaţa AeRO, Ştefan Prigoreanu, directorul general al companiei.

 

„Locuinţele sunt asigurate obligatoriu doar 20% – poliţele obligatorii care oferă o protecţie limitată, poliţe facultative de locuinţe sunt sub 15% în total, sub 5% din companii au asigurare pentru riscul de neîncasare a facturilor şi sub 5% dintre companii au asigurare pentru riscul de pierdere de profit din întreruperea activităţii. Sub 2% din companiile şi din firmele româneşti au asigurare pentru riscurile cyber. Deci, vă daţi seama ce potenţial uriaş de creştere avem pentru următoarea perioadă. Însă, conform datelor oficiale prezentate de către UNSAR, industria românească de asigurări plăteşte despăgubiri zilnic, în medie de circa 3,7 milioane de euro. Este o sumă foarte mare, din care două milioane de euro pe RCA şi circa 1,7 milioane de euro pe asigurări facultative complexe. Asta ne arată două lucruri: în primul rând, că riscul este omniprezent şi că daunele se întâmplă şi, doi, că industria de asigurări din România funcţionează şi acesta este un lucru profund benefic”, a afirmat Prigoreanu.

Acesta a menţionat că pe piaţa de asigurări din România consumul mediu se situează între 170 şi 180 de euro/cap de locuitor, în comparaţie cu medie europeană, de 2.200 de euro.

„Piaţa de asigurări din România nu este deloc mare raportat la potenţialul ei. Ştiţi, şi nu vă spun nimic nou, că există un indicator consumul mediu de asigurări pe cap de locuitor, care în România este între 170 şi 180 de euro, faţă de media europeană care este 2.200 de euro, în acest moment. Iată că potenţialul de creştere este enorm şi, mai mult decât atât, suntem cu toţii conştienţi că piaţa românească, industria românească şi societatea românească au un deficit major de protecţie prin asigurare. Astfel, acest deficit se manifestă şi la nivelul persoanelor fizice şi la nivelul companiilor”, a spus şeful Millenium Insurance Broker.

Sportivii ruși și belaruși nedoriți la Olimpiada din Paris

Potrivit sursei citate, brokerii de asigurări care activează pe plan local intermediază trei sferturi din totalul poliţelor de asigurare şi a primelor de asigurare intermediate, plătite de clienţi.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...