26.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicMinistrul Economiei afirmă că în România sunt aproximativ o sută de companii...

Ministrul Economiei afirmă că în România sunt aproximativ o sută de companii private înregistrate ca activând în industria de apărare: Aceste companii se vor regăsi în strategia pentru industria de apărare la care lucrăm

Articole Similare

”România are un număr de companii de stat (care produc arme – n.r.) în care Ministerul Economiei este acţionar majoritar, avem 14 companii care funcţionează, care asigură o gamă lărgită de produse, muniţie şi servicii, mentenanţă pentru Ministerul Apărării Naţionale şi nu numai. Dar vreau să vă spun că România are şi un număr de peste 100 de companii private care sunt înregistrate ca operatori privaţi în industria de apărare. Deci industria de apărare a României nu este compusă numai din companii de stat, ci este compusă şi din companii private. Aceste companii se vor regăsi în strategia pentru industria de apărare la care lucrăm în acest moment şi o vom finaliza în trimestrul doi 2023”, a declarat Florin Spătaru, luni seară, la Prima News. 

 

Florin Spătaru a admis că, ”deocamdată, destul de puţin” din procentul destinat din PIB Apărării se duce către industria naţională de apărare, el arătând că aceasta are nevoie de retehnologizare. 

 

Ministrul a spus că în acest moment necesarul de stocuri în industria de apărare ”e unul dintre cele mai mari din ultima perioadă”.

 

În ceea ce priveşte stocurile pe care le deţine România, ministrul a explicat că ”sunt stocuri pe muniţie, dar care în acest moment, în contextul geo-politic, trebuie crescute şi atunci, împreună cu cei de la MApN, le-am furnizat datele privind capabilităţile pe care le avem şi colaborările pe care am putea să le facem pentru a asigura aceste stocuri”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...