32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăEconomicMinistrul Economiei: Investitorii români se pot aştepta ca într-un termen rezonabil să...

Ministrul Economiei: Investitorii români se pot aştepta ca într-un termen rezonabil să poată să achiziţioneze acţiuni la compania Salrom

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

”La solicitarea celor de la Fondul Proprietatea am fost de acord, de principiu, ca pachetul pe care îl deţin (de 49% din acţiuni – n.r.) să fie listat la bursă. Există un program de implementare şi vă pot spune că Ministerul Economiei şi-a îndeplinit toate obligaţiile, aşa cum şi le-a asumat prin acea propunere făcută şi memorandumul aprobat în Guvern, şi-am respectat toate obligaţiile pentru demararea procesului de listare. Pe de altă parte, listarea aparţinând Fondului Proprietatea, ei au anumite responsabilităţi pe care trebuie să şi le ducă la îndeplinire”, a declarat ministrul Economiei, luni seară, la Prima News.

 

Întrebat dacă investitorii pot cumpăra anul acesta acţiuni la Salrom pe bursă, ministrul a răspuns: ”Investitorii români se pot aştepta ca într-un termen rezonabil să poată să achiziţioneze acţiuni la compania Salrom”, arătând că acest lucru depinde de Fondul Proprietatea.

 

El a spus că Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar, a solicitat să fie consultat cu privire la evaluarea preţului acţiunilor, în contextul în care Salrom are investiţii în derulare care vor duce la creşterea profitabilităţii.

 

El a subliniat că statul român va rămâne acţionar majoritar, cu 51% în Salrom, pe care îl consideră ”un bun naţional”, care trebuie conservat. 

 

În acest context, ministrul a precizat că se doreşte un rebranding al companiei, concomitent cu investiţiile în sectorul extracţiei de sare, dar şi în zona de turism a companiei care deţine saline aflate în circuitul turistic.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...