6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitateNinsorile de noaptea din Cluj: avarii la rețeaua de electricitate și zeci...

Ninsorile de noaptea din Cluj: avarii la rețeaua de electricitate și zeci de copaci doborâți

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Ninsorile de noaptea trecută au creat probleme în Cluj. Mai multe localități din județ au rămas fără curent.

Precipitațiile abundente din ultimele zile sub formă de zăpadă și lapoviță au doborât zeci de copaci pe mai multe drumuri din județul Cluj. De asemenea, mai multe localități au rămas fără curent.

„Urmare a fenomenelor meteorologice din perioada 26-27 februarie, Distribuție Energie Electrică Romania intervine cu toate cele 26 de echipe în teren. Situația avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică este următoarea:

  • 18 linii de medie tensiune sunt afectate integral sau parțial
  • 189 de posturi de transformare sunt nealimentate
  • Zonele afectate sunt în continuă dinamică urmare a intervențiilor, acestea sunt: Gilău – parțial, Rusești, Someșul Rece, comuna Măguri Răcătău, Borșa, Băișoara, Muntele Băișorii, Iara, Buru, Aghireșu, Ticu, Nadășu, comuna Râșca, Tiocu, Panticeu, Pălatca, Ciubanca, Bogata.”, a transmis prefectul Clujului, Irina Munteanu.

Intervenții pe drumurile din județ

Drumuri și Poduri Județene, direcție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a utilizat în ultimele 24 de ore 880 tone de nisip, 220 tone de sare. S-a acționat pe 9 tronsoane de drumuri județene din zona de munte.

Citește și: Vor Ciucă și Bode să-i bage la închisoare pe protestatari? Închisoare pentru „tulburarea liniștii publice”, un proiect periculos

În prezent echipe de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj – Secţia Drumuri Naţionale Cluj acționează cu echipe de intervenție pe tronsonul DN1R – Huedin, la limita de județ, în zona localității Poiana Horea.

Condițiile de trafic pe Autostrada A3 sunt normale, în weekend s-au folosit 332 tone de sare și 3 tone de clorură de calciu.

Totodată menționăm că în zona de munte a județului Cluj se află sub incidența unui cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, până la ora 15. Astfel, în următoarele 4 ore, local, vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă de 1-3 cm. Pe crestele montane vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50 – 60 km/h, viscolind ninsoarea, titrează Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Parteneri