22 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăExterneOpoziția din Belarus a distrus un avion rusesc la sol, lângă Minsk

Opoziția din Belarus a distrus un avion rusesc la sol, lângă Minsk

Articole Similare

Spre deosebire de dictatorul Belarusului, Alexandr Lukașenko, opoziția din statul ex-sovietic, susține Ucraina în războiul anti-Putin, anti-Rusia. Astfel, opoziţia în exil din Belarus susţine că a distrus un avion rusesc. Mai exact, acesta a fost incendiat pe un aerodrom de lângă Minsk în ceea ce a numesc „cea mai de succes operaţiune de sabotaj”, de la începutul conflictului din Ucraina, relatează AFP.

 

”Partizanii au confirmat succesul unei operaţiuni speciale care vizează aruncarea în aer a unui avion rusesc pe aerodromul Maciulischi, lângă Minsk”, a indicat pe Twitter Franak Viacorka, unul dintre principalii consilieri ai liderului opoziției din Belarus, Svetlana. Tihanovskaia.

”Doi belaruşi au efectuat operaţiunea” folosind drone. „Au părăsit deja ţara şi sunt în siguranţă”.

Vezi și Scriitoarea Svetlana Aleksievici, laureată Nobel pentru Literatură în 2015, ultimul lider al opoziției din Belarus în libertate

El nu a precizat ce tip de aeronavă a fost vizată, dar a precizat că ar avea un cost de 330 de milioane de euro. Potrivit presei apropiate opoziţiei, este vorba despre un avion de supraveghere şi comandă A-50.

„Sunt mândră de toţi belaruşii care continuă să reziste ocupaţiei hibride ruseşti a Belarusului şi să lupte pentru libertatea Ucrainei”, a declarat Svetlana Tihanovskaia pe Twitter.

Potrivit AFP, aceste afirmaţii au fost imposibil de verificat din surse independente şi armata rusă nu a reacţionat imediat.

Belarus, singurul aliat european al Moscovei împotriva Kievului, nu participă direct la ofensiva rusă din Ucraina, dar şi-a pus la dispoziţie teritoriul pentru atacul iniţial în urmă cu un an. Moscova foloseşte, de asemenea, aerodromurile din Belarus pentru a lovi Ucraina, potrivit Kievului.

Rusia şi Belarus şi-au intensificat exerciţiile militare în ultimele luni, Ucraina spunând că se teme că Minskul va intra în conflict.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...