24.6 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExternePutin crede că va câștiga războiul din Ucraina

Putin crede că va câștiga războiul din Ucraina

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Confruntat cu dificultăţi ale armatei sale în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin ştie că nu poate pentru moment să câştige războiul, însă este convins că va avea victoria finală într-un război de uzură, refuzând astfel să ia în calcul orice altă opţiune, potrivit unei analize a directorului Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, duminică, într-un interviu, informează AFP.

 

”Putin, în opinia mea, se gândeşte astăzi că nu poate câştiga imediat, dar că nu îşi poate permite să piardă”, a declarat directorul CIA pentru postul CBS.

Vezi și Cum a pierdut Putin Ucraina pentru totdeauna. ”Vladimir Vladimirovici îți mulțumesc pentru ajutorul tău de a ne uni națiunea”

„În acest moment, eu cred că Putin este de-a dreptul hotărât”, însă „prea încrezător în capacitatea sa de a epuiza Ucraina”, a declarat William Burns.

Şi, în loc să ia în calcul o ieşire din această situaţie, preşedintele rus „persistă şi semnează” în războiul său, potrivit lui Burns, fost ambasador american la Moscova.

Întrevederea pe care a avut-o, în noiembrie, în Turcia, cu omologul său rus Serghei Narîşkin a fost una „demoralizantă”, a dezvăluit Burns.

Directorul CIA afirmă că a văzut „o formă de imprudenţă, de orgoliu nemăsurat” la directorul Serviciului Rus de Informaţii (SVR, serviciile de informaţii externe), cu care s-a întâlnit pentru a-l pune în gardă împotriva oricărei recurgeri la arma nucleară, nu pentru negocieri, al căror punct de plecare „va fi decis de ucraineni”.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...